23948sdkhjf

Lærlinge er velkomne i byggeriet

Det er især de små og mellemstore virksomheder, der er flinke til at ansætte lærlinge
Næsten ni procent af de ansatte i bygge- og anlægsbranchen er nu lærlinge. Det er mere end en dobbelt så stor en andel, som på DA-området generelt, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri.

Årets første tre måneder bød på den højeste beskæftigelse i bygge- og anlægsbranchen i ni år, og lige knap 13.000 er i øjeblikket i gang med en erhvervsuddannelse i branchen. Sidste år blev der oprettet 15 procent flere praktikpladser i virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen end i året før.

- Tallene bekræfter, at der er rigtig travlt i byggeriet, og at der er brug for alle de hænder, virksomhederne kan få fat i. Når jeg kommer rundt i virksomhederne, fornemmer jeg, at de ikke bare tager mange lærlinge, fordi de har travlt. Mange føler også, at de er forpligtede til at uddanne næste generation for at sikre håndværksfagene i fremtiden, siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri.

- Det er især de små og mellemstore virksomheder, der er flinke til at ansætte lærlinge. I virksomheder med op til ti ansatte er der 20 procent lærlinge i forhold til faglærte medarbejdere. Mens der er 18 procent lærlinge i virksomheder med 10-50 ansatte.

- Flere virksomheder ville gerne have endnu flere lærlinge. Det gælder for eksempel i fag som gulvlæggere og struktører, hvor der er mangel på lærlinge, siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri.

Læs Dansk Byggeris analyse om lærlinge her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109