23948sdkhjf

Horsens sælger første etape af ny bydel

257.700 kvm jord ved Nørrestrand i Horsens er sat i udbud - og det samme er endnu en storparcel i Bygholm Bakker

Det går stærkt med byudviklingen i Horsens Kommune i disse år, og netop nu er to store grundarealer ved henholdsvis Nørrestrand og Bygholm Bakker sat til salg.

Ved Nørrestrand drejer det sig om en del af første etape af den nye bydel - nemlig et areal på 257.700 kvm, som udbydes til etablering af etageboliger i op til fire etager, tæt lav bebyggelse eller åben lav bebyggelse i en til to etager, liberalt erhverv samt en dagligvarebutik på 1.000 kvm.

Nørrestrand er et af Danmarks allerstørste natur- og byudviklingsområdet med et samlet areal på 6,8 kvadratkilometer, og det grundlæggende princip for den nye bydel er, at naturen og landskabet skal inkluderes og integreres i bydelens fællesarealer, så den store natur altid er inden for rækkevidde, uanset hvor i bydelen, man bor.

Visionen er at trække naturen ind i bydelen og at strække bydelen mod naturen - på naturens og landskabets egne præmisser.

- Nørrestrand-projektet er et af de områder, hvor vi prøver at gå lidt anderledes til værks, så vi tilbyder noget, som man ikke finder andre steder. Nørrestrand er i dag et kæmpe landbrugsområde beliggende lige op til et fredet naturområde. Her vil vi lave Danmarks største byudviklingsprojekt, hvor vi omdanner 41 hektar landbrugsjord til nye naturområder. Rundt om disse naturområder laver vi så boliger, der er integreret i det grønne. Det bliver altså en ny bydel helt på naturens præmisser - ikke omvendt. Her bliver der naturlige søer, græssende højlandskvæg, et unikt fugleliv, udsigt over fjorden, og ja - boliger med plads til op mod 9000 borgere, siger Horsens’ borgmester, Peter Sørensen (S), i en pressemeddelelse.

Endnu en storparcel
Også i et andet stort byudviklingsområde i Horsens - Bygholm Bakker - udbydes nu en storparcel til salg. Det drejer sig om et areal på godt 63.000 kvm - nemlig den del af Bygholm Bakker, der har fået navnet Rantzausbakke - som udbydes til etablering af etageboliger i op til seks etager og tæt lav bebyggelse overvejende i to etager. Her tænkes rækkehuse, kædehuse, atriumhuse og lignende, ligesom der kan etableres fælles lokaler og andre fælles faciliteter inden for bebyggelsen.

- Bygholm Bakker ligger særdeles attraktivt mellem to områder, der er udpeget som bevaringsværdige. Til den ene side ligger Bygholm Sø omkranset af skov og til den anden side ligger Hansted Ådal der blandt andet rummer Horsens Golfklubs baner. Begge landskaber er værdifulde og store naturområder, og Bygholm Bakker udgør en naturlig forbindelse mellem disse landskaber, udtaler Peter Sørensen i pressemeddelelsen

Udvikling er i gang
Udviklingen af Bygholm Bakker er allerede i fuld gang.

De igangværende byggerier består af enklaverne Billeshave og Normandshave med åben lav bebyggelse og enklaven Munksbakke med rækkehuse. Enklaven Brahesbakke har været i offentligt udbud og her er et projekt med cirka 140 boliger i form af punkthuse i to til fire etager og rækkehuse i en til to etager på vej.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094