23948sdkhjf

Slutspurt for at overholde reglerne i persondataloven

Makuleringsfirma har sat mobile makuleringshold ind for at hjælpe virksomheder som skal have ryddet op
Dansk Sikkerheds Makulering får stadig flere henvendelser på mobil makulering fra virksomheder, som skal have ryddet op og sat nemme løsninger i system efter de skærpede krav pr. 25. maj 2018
Persondataforordningen blev vedtaget i EU for 2 år siden, men især det seneste halve år er antallet af makuleringsaftaler steget hos Dansk Sikkerheds Makulering. I forhold til mængderne året før beslutningen ligger de 35 pct. højere i år. De seneste tre år er de steget 8, 10 og 13 pct.

- Det er ikke kun advokater, banker, revisorer og offentlige kontorer, der skal makulere personfølsomme data efter de nye krav. Alle virksomheder, store som små, skal leve op til kravene, siger Allan Kvist Jepsen, ekspert i mobil makulering hos Dansk Sikkerheds Makulering.
- Det er som om, det nu går op for flere, at det kan blive meget dyrt ikke at overholde forordningen, og derfor forventer jeg ekstra travlhed resten af året, siger han.

Kompromisløs sikkerhed
Transportfirmaet Poul Schou har som en af de få i landet investeret i mobil makulering, så selve makuleringsprocessen foregår, så kunden ved selvsyn kan overvåge at det sker, på kundens matrikel.
- På den måde er der ingen fare for lækager for eksempel ved trafikuheld eller lignende uforudsigelige hændelser, og vi vil gerne eliminere alle risici, siger Allan Kvist Jepsen.
Makuleringsmaskinen klarer clips, plast, ringbind og kasser, så det sparer tid til sortering. Alt materialet køres til genbrug, da det ikke er tilladt at brænde papir af i Danmark.


Syv gode råd om persondatasikkerhed
1. Opbevar al materiale aflåseligt indtil bortskaffelse
2. Lad ikke eksternt personale stå for tømning af papir med personfølsomme data
3. Stå selv for at bortskaffe papiret, og vælger du en samarbejdspartner på området, da overvær at det rent faktisk sker
4. Undgå at ekstern samarbejdspartner kører følsomme data til bortskaffelse ”ude i byen”
5. Når I vælger samarbejdsparter sørg for at få en fortrolighedserklæring/samarbejdsaftale eller lignende, der kan bruges til dokumentation
6. Vær på forkant med sikring af IT-systemer, så du minimerer risikoen for hacking
7. Skulle det alligevel gå galt, husk man har oplysningspligt til Datatilsynet

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172