23948sdkhjf

Nu bygges Sydsjællands opsigtsvækkende trætårn

De første besøgende kan tage turen til toppen i oktober eller november.

Camp Adventure Park ved Gisselfeld Klosters skove i Sydsjælland runder nu en markant milepæl i sit massivt omtalte udsigtstårnsprojekt.

Det sker torsdag den 3. maj, når erhvervsminister Brian Mikkelsen, Faxes borgmester Ole Vive og Gisselfeld Klosters administrerende direktør Jens Risom, tager det første spadestik til det 45 meter høje trætårn med tilhørende gangbro.

Projektet har været fire år undervejs og er det første af sin slags i Skandinavien. Visionen har været at skabe en unik kvalitetsoplevelse, der giver nye perspektiver på, hvordan natur opleves, iscenesættes og formidles.

- Det har været enormt vigtig at skabe en både bæredygtig og oplevelsesrig attraktion. Udsigtstårnet giver besøgende adgang til en vertikal skovtur op gennem trækronerne og beskytter samtidig de lokale økosystemer, siger Tue Foged, partner i Effekt, der er arkitekten bag.

Entreprenøren på projektet er Levi Jensen fra Herfølge, som også har skabt den konstruktion, der kan forvandle Parken i København til en indendørs arena.

Tårnet, der er designet med Arup som ingeniør, opbygges af en konstruktion af cortenstål, der beklædes med sydsjællandsk PEFC-certificeret egetræ.

Camp Adventure er i dag Danmarks største klatrepark med 10 trætopbaner og har årligt op til 18.000 besøgende. Med udsigtstårnet som ny attraktion forventer man mere end en femdobling af besøgstallet.

- Det har været en lang rejse og det første spadestik er en kæmpe milepæl for os. Når udsigtstårnet står færdigt, kan vi tilbyde en unik oplevelse, der iscenesætter og formidler naturen på en helt ny måde, siger forretningsudvikler i Camp Adventure, Kasper Larsen.

Går alt efter planen, vil de første besøgende kunne opleve tårnets design og nyde udsigten 135 meter over havets overflade i slutningen af oktober eller starten af november i år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08