23948sdkhjf

Bulldozere skal rydde op i bilkøer

Trafikkøer skal afkortes efter uheld med blandt andet bulldozere og mobilkraner
Et uheld på motorvejen kan let skabe kilometerlange bilkøer samt frustrerede bilister og forsinkelser for varetransport og medarbejdere.
Nu vil Vejdirektoratet, Rigspolitiet og Fyns Politi med et nyt projekt forsøge at hjælpe trafikanterne hurtigere tilbage i fart på E20-motorvejen over Fyn.

Det glæder Dansk Industri (DI) og Michael Svane, branchedirektør i DI Transport.

- Vi er rigtig glade for, at myndighederne ser på at løse de voksende trafikale problemer på de danske motorveje. DI’s analyser viser, at trafikken på motorvejene kun bliver værre og værre, og det koster samfundet mange penge. Så der er et åbenlyst behov for handling, siger Michael Svane.

DI Transport har tidligere foreslået at have bulldozere klar til at rydde op efter trafikuheld, når en lastbil er forulykket, eller når ødelagte personbiler skaber lange køer.

Michael Svane ved ikke, om det præcis er bulldozere, forsøget ender med. Men alt, hvad der kan gøre oprydningen hurtigere, er et skridt i den rigtige retning, forklarer han.

- Det kan være bulldozere eller mobilkraner, der hurtigt kan få flyttet køretøjer og få trafikken i gang igen, siger Michael Svane, som også ser frem til at støtte op om projektet - herunder også de danske virksomheders rolle og ansvar for at undgå ulykker.

- Vi mener også, at et vigtigt element i arbejdet bør være et grundigt kig på behovet for bedre trafikstyring, blandt andet lyssignaler i forbindelse med, at trafikken skal ledes væk fra motorvejene. Det vil kunne bidrage positivt til en hurtig og effektiv oprydning til glæde for såvel den enkelte trafikant som for samfundet som helhed, siger han.

Ifølge DI kan en enkelt ulykke nemt koste samfundet 12-15 mio. kr. Årligt kan den samlede regning løbe op på 20 mia. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079