23948sdkhjf

Trælastfolk ser på skov og træ i Sverige

Unge trælastsælgere på tur for at lære mere om trælast, plader, krydsfinér og hårdt træ
Et hold unge trælastsælgere fra Bygma har været på studietur til de svenske skove for at besøge savværker og træproducerende virksomheder. Alle er nyuddannede salgstrainees fra Bygma, og turen er en værdsat del af de unges videreuddannelse.

Hele 1.400 km på 4 dage blev det til for de i alt 10 trælastsælgere og deres mentorer, der deltog i trælastturen. Det er Bygmas datterselskab og leverandør A/S Hjalmar Wennerth, der for 18. gang i træk stod for den årlige studietur, hvor de unge bl.a. lærer om trælast, plader, krydsfinér og hårdt træ, og besøger leverandører inden for hver kategori. Geografisk strakte turen sig fra Varberg til Vansbro i Dalarna.

Avanceret teknologi
- Det var imponerende at se arbejdsgangen og størrelsen på de forskellige savværker, fortæller Daniel Christens Dyg fra Bygma Bellinge.
- Det overraskede mig hvordan træet blev målt og dimensioneret med laser og herefter sorteret.

Pernille Cecilie Pedersen fra Bygma Jelling, er optaget af miljøhensyn og genanvendelse, og var glad for at se at overskud fra kævlerne bliver genbrugt til blandt andet cellulose og opvarmning, mens Mikkel fra Bygma Hjørring fremhæver den avancerede teknologi, der får det hele til at spille.

De tre siger samstemmende at de har fået stort udbytte af turen, en bedre forståelse for processer og har mødt leverandører der er totalt passionerede om deres arbejde.

Supplement til uddannelsen
- Vi ser trælastturen som en investering i de unge mennesker, der har valgt at satse på en fremtid i koncernen og har gennemført en salgstrainee-uddannelse i Bygma, fortæller senior adviser Erik Reimers fra Hjalmar Wennerth.
- Vi fører dem ind i den træverden, som er en stor del af deres hverdag, og vi giver dem ny viden som de kan bruge i deres daglige arbejde.

Trælastturen giver forståelse for træets vej fra skoven til færdigt produkt. Inden turen beder vi deltagerne overveje nogle problemstillinger omkring træ, som optager dem, og der er altid stor spørgelyst og mange aha-oplevelser. Vi oplever især at proportionerne imponerer, når vi viser dem hvor meget råtræ der skal til at holde et savværk kørende, forklarer Erik Reimers

Trælastturen gennemføres om foråret for udvalgte salgstrainees- og elever, der har afsluttet deres uddannelse i Bygma det foregående efterår. Lige nu rekrutteres til det nye hold, der starter deres uddannelse i september 2018.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109