23948sdkhjf

Det skal du betale for at kommer over ny bro ved Frederikssund

Kronprinsesse Marys Bro forventes at stå færdig i slutningen af 2019

Nu begynder der at tegne sig et billede af, hvad det mere præcist kommer til at koste, når lastbilerne i fremtiden skal krydse Kronprinsesse Marys Bro ved Frederikssund.

Når broen åbner, bliver prisen for at køre over Kronprinsesse Marys Bro 14 kr. for biler op til 3500 kg og 41 kr. for køretøjer over 3500 kg.  

- Det er vigtigt, at både borgere, virksomheder og de bydende parter på broens betalingsanlæg kender de takster, vi kommer til at operere med. Vi har gjort os umage for at holde de priser, der var forudsætningen i anlægsloven fra 2014, siger Leif Tullberg, formand for bestyrelsen i Fjordforbindelsen Frederikssund.  

Anlægsloven siger, at broen delvist skal finansieres via brugerbetaling, og at taksterne skal sættes på et niveau, der sikrer en tilbagebetalingstid på maksimalt 40 år. Loven giver mulighed for, at taksterne indeksreguleres i takt med den løbende prisudvikling i samfundet, hvilket bestyrelsen har fravalgt frem til broens åbning.  

Kronprinsesse Marys Bro forventes at stå færdig i slutningen af 2019. Når broen er bygget færdig og anlægget tilsluttet, vil den eksisterende bro, Kronprins Frederiks Bro, fortsat kunne benyttes, og borgerne vil fortsat kunne komme gratis over fjorden, så længe køretøjet vejer op til 3500 kg. Tungere trafik vil efter åbning af fjordforbindelsen ikke længere kunne benytte Kronprins Frederiks Bro.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156