23948sdkhjf

Byggeriet trænger til flere kvinder !

Det virker faktisk absurd og uforståeligt, at en af de største brancher herhjemme ikke formår at tiltrække kvinder
Blot ni procent af de beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen er kvinder - og det er inklusiv kontorpersonale. Sådan har det været siden 1996.

Men det skal Byggeriets Kvinderåd nu råde bod på ved blandt andet at motivere flere kvinder til at vælge at blive håndværkere.
Tidligere tiders fordomme om, at kvinder enten er for klejne eller ikke kan tåle den grove jargon i byggeriet står for skud. Og det er på tide. For selvfølgelig er kvinder også god og uvurderlig arbejdskraft i byggeriet. Og de forstå heldigvis at distancerer sig fra Tarzan-kulturen med både humor og ironi. De tunge løft er også snart fortid. Og kvinder kan også sagtens tåle at få sorte negle og fladt hår af hjelmen.

Man kan lidt dristigt sige, at byggeriet rent faktisk trænger til flere kvinder. Ikke kun for at dække den aktuelle stigende efterspørgsel på arbejdskraft. Også for at vise kommende generationer af kvinder, at et liv som håndværkersvend eller måske mester også ligger inden for rækkevidde.

Det virke faktisk absurd og uforståeligt, at en af de største brancher herhjemme ikke formår at tiltrække kvinder.
Byggebranchen må skrue charmen på og forsøge at overbevise kvinderne om, at den stormkur som rettes mod dem nu skam er ment alvorligt. Og at branchen har reelle hensigter !

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.985