23948sdkhjf

Indsatte skal lukke hullet i transportbranchen

Chaufførjobbet appellerer til mange indsatte i landets fængsler. I disse uger får de besøg af transportbranchens roadshow

De indsatte i landets fængsler præsenteres i maj og juni for uddannelses- og jobmuligheder i den danske transportbranche.

Det sker, når Transportens Udviklingsfond i samarbejde med Kriminalforsorgen, uddannelsesvirksomheden Dekra og organisationen High:five tager på roadshow til otte åbne fængsler med en spektakulær Volvo-showtruck og inviterer de indsatte indenfor til en snak om fremtiden efter afsoning.

Transport trækker
Ingen anden branche er så opsøgende over for indsatte som transportbranchen, vurderer erhvervs- og uddannelsesvejleder i Kriminalforsorgen og Renbæk Fængsel, Kirsten Marie Thyssen.

Og chaufførjobbet taler til mange indsatte.

- De kan blandt andet være interesseret, fordi en del af jobbet er alene-arbejde bag rattet. Hvis du har været indsat i flere år, kan du godt være lidt utryg ved at fungere i teams. Jeg ved godt, at man også skal kunne samarbejde med kolleger for at være chauffør, men en stor del af arbejdet foregår alene. Det er der nogle indsatte, der godt kan se sig selv i, siger Kirsten Marie Thyssen.

Kort vej til et job
Hun og andre erhvervs- og uddannelsesvejledere i Kriminalforsorgen har i det daglige afklarende og vejledende samtaler med de indsatte om uddannelse og arbejde efter afsoning.

- Nogle har fra starten en idé om, hvilken retning de vil gå i. Andre har ingen anelse om, hvad de vil lave efter afsoning. Begge grupper inviteres med til roadshowet, der åbner en del indsattes øjne for en jobmulighed, de slet ikke havde tænkt på. Vi har selvfølgelig indsatte, der er studieegnede, men mange har ikke den store lyst til lange perioder på skolebænken. Roadshowet viser dem, at det store kørekort og chaufføruddannelsen udgør en forholdsvis kort vej til beskæftigelse, siger Kirsten Marie Thyssen.

Mangler 2.500 chauffører
Kraftig vækst i transportbranchen betyder, at flere danske transportvirksomheder i øjeblikket oplever en akut mangel på chauffører.

I alt anslår brancheforeningen ATL og 3F, at Danmark i de kommende år får brug for 2.500 nye lastbilchauffører.

Årets roadshow startede i Sdr. Omme Fængsel 30. april og besøger fængsler i hele Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11