23948sdkhjf

Mester-kvinder er herre i eget hus

Selvom malerfaget tiltrækker kvinderne, så er der er kun få kvindelige malermestre
Malerfaget er et af de fag, som tiltrækker fleste kvinder. Men selvom malerfaget altså appellere til kvinderne, så er det kun ca. 10 pct. af malermestrene i organisationen Danske Malermestre der er kvinder.

I en artikel i Danske Malermestres blad af samme navn, har man spurgt fire kvindelige malermestre om, hvorfor det er attraktivt at være selvstændig malermester.
Ifølge de kvindelige malermestre er det især friheden ved at være sin egen ”herre” der har fået dem til at blive selvstændige.

På spørgsmålet om, hvad der skal til få at motivere flere kvinder til at blive selvstændige malermestre nævne de fire kvindelige malermestre blandt andet udfordringen med at få tingene til at gå op i en højre enhed og frihed til at aflevere og hente børn, fordi man selv kan tilrettelægge arbejdet.
De anbefaler også, at kvindelige malere med malermester-ambitioner starter et firma op i et tempo de magter. Og så skal de ivrigt nyde komplimenter fra mændene - og sige fra, hvis tonen bliver for hård.

Finmotorisk dygtige
De fire malermestre siger til bladet Danske Malermestre, at kvinderne kan tilføre mere struktur på arbejdspladsen og at kvinderne ser løsningsmuligheder frem for at brokke sig ligesom de finmotorisk er dygtige, mens mændene er bedre til det hårde knoklearbejde. Derudover er kvinderne serviceminded og gode til kommunikation med kunderne og overholdelse af aftaler.

De fire kvindelige malermestre er i øvrigt enige om, at de bliver bedømt på deres faglighed og ikke deres køn. De føler sig således ikke begrænset af at være kvinder i bygningsfaget. Heller ikke jargonen og den lidt rå omgangstone generer dem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094