23948sdkhjf

Velux: Vi går glip af eksportpotentiale

Dansk erhvervsliv kan misse eksportmuligheder, hvis ikke der fortsat sættes fokus på energieffektivitet i eksisterende bygninger, mener Velux

Regeringens energiudspil mangler fokus på bygningsrenoveringer, og det kan ende med at gå ud over dansk erhvervslivs eksportmuligheder.

Det mener i hvert fald ovenlysgiganten Velux ifølge Dagbladet Børsen.

Energispareordningen droppes
I udspillet forlænges den nuværende energispareordning ikke. Ordningen trådte i kraft i 2006 og har siden givet virksomheder og private mulighed for at søge støtte til grønne renovationsprojekter.

Ordningen er dog blevet beskyldt for at være både ineffektiv, konkurrenceforvridende og uigennemsigtig.

Men regeringen bør komme med et alternativ, der understøtter mere energieffektivitet i eksisterende bygninger, mener Ingrid Reumert, der vicedirektør for bæredygtighed hos Velux.

Ellers forbigår man en mulighed for at udstikke en retning for markedet og dermed sikre, at Danmark også i fremtiden bliver et forgangsland, når det kommer til energieffektivitet, siger hun. 

- Bygningsrenovering er jo noget af det, vi kan, siger Ingrid Reumert til Børsen.

EU-direktiv åbner for eksport
Eksport kan især blive aktuelt, efter Europa Parlamentet i april vedtog en opgradering af bygningsdirektivet, som betyder, at mange lande skal øge investeringerne i energiteknologi massivt i fremtiden.

Og netop dét åbner for eksport for danske virksomheder, siger Michael H. Nielsen, der er direktør i Dansk Byggeri til Børsen.

Derfor er det vigtigt, at Danmark fastholder rollen som foregangsland i energiteknologi.

- Der er kæmpe eksportmuligheder på det her område, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109