23948sdkhjf

Her er Danmarks billigste byggemarked

Hjemmesiden PriceRunner har igen kigget nærmere på de danske byggemarkeder - se det billigste her

For sjette år i træk er det byggemarkedskæden Jem&Fix, der løber med titlen som Danmarks billigste byggemarked.

Det viser et omfattende pristjek, som Danmarks største produkt- og prissammenligningstjeneste, PriceRunner, har gennemført.

Byggemarkedskædens førerposition er dog skrumpet kraftigt ind sammenlignet med tidligere år. Blandt andet får Jem&Fix hård konkurrence af årets højdespringer; den fremadstormende byggemarkedskæde 10-4, der satser på online handel.

Konkurrencen er blevet skærpet
Faktisk er det kun en hundredkroneseddel, der skiller de to byggemarkedskæder ad, fortæller Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner.

- Analysen viser, at konkurrencen er blevet voldsomt skærpet de senere år. Kæderne er blevet skarpere på prisen og den store prisforskel samlet mellem kæderne er blevet meget mindre, siger Martin Andersen i en pressemeddelelse.

Hos 10-4 glæder man sig over andenpladsen, omend kæden gerne havde snuppet førstepladsen.

Direktør Kasper Kjeldsen fortæller, at 10-4 har en målsætning om både at kunne klare den lille afhentningsordre, men også det store byggeri, hvor levering med eksempelvis en kranbil er et krav.

Og dét stiller væsentligt højere krav til kædens setup, end tilfældet er hos et byggemarked, hvor kunden selv afhenter varerne, mener Kasper Kjeldsen.

- Set i det lys, er vi meget stolte af at opnå en andenplads i et fornemt selskab, siger Kasper Kjeldsen.

Som med gynger og karruseller
Pristjekket er lavet i uge 18 på 22 produkter, som forbrugerne typisk køber i byggemarkedet. Det er på enten identiske eller direkte sammenlignelige produkter, 

Herefter er priserne uden fragtomkostninger lagt sammen, og det er dette totalbeløb, der afgør byggemarkedets placering i kampen om at blive Danmarks billigste byggemarked.

- Prisanalysen viser, at det er som med gynger og karruseller i byggemarkederne. De er billigere på nogle produkter og dyrere på andre produkter og derfor kan det være forbrugerens indkøbsbehov, der afgør hvilken byggemarkedskæde, der er den billigste, tilføjer PriceRunner.

Efter Jem&Fix og 10-4 følger Stark og XL byg på de næste pladser. Herefter kæderne Silvan, Bauhaus, Johannes Fog, Bygma og Optimera.

td

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.484