23948sdkhjf

Seksuel chikane i øjenhøjde

Tag lederkasketten på og grib ind med klarhed og konsekvens. Det er blandt de ting du som mester skal gøre i sager om mobning og seksuel chikane, lyder det fra Dansk Byggeri.

Selv om Dansk Byggeri har få sager om seksuel chikane og mobning, så lægger organisationen ikke skjul på, at det er vigtig at informere om det. Ikke mindst fordi der er så meget debat om det på blandt andet på sociale medier.
Dansk Byggeri har derfor lavet en pjece med god råd
Som udgangspunkt kan fleste situationer løses via samtaler, men det kan ende med afskedigelser eller i værste fald politianmeldelse. Som arbejdsgiver skal du gennem tre trin, forklarer Dansk Byggeri:

1.Undersøgelse
Undersøg sagligt, neutralt og grundigt sagen og indsaml beviser gennem interview med alle involverede og vidner.

2.Indgriben
Tag lederkasketten på og grib ind med klarhed og konsekvens. Forbered dig på samtalerne ved, at du afklarer med dig selv, hvad konsekvensen skal være, hvilke krav og eventuelle tilbud du har. Du skal inden samtalerne afgøre med dig selv, om du fortsat selv vil forsøge at løse problemstillingen, eller om du vil give sagen konsekvenser i form af en afskedigelse og/eller en politianmeldelse. Det er en god ide at tale med Dansk Byggeri, især hvis du overvejer afskedigelse eller politianmeldelse.

3.Opfølgning:
Du vender tilbage til sagen over for hver af de involverede parter. Du tjekker, om problemet er løst, og om din indgriben har virket.

Se pjecen med gode råd om seksuel chikane og mobning her

Se Arbejdstilsynets temasider om seksuel chikane

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.393