23948sdkhjf

Nyt søjle-bjælke-system til stort højlager

Al beton er præfabrikeret i nyt DHL-lager i Allerød.

Et 12.000 kvadratmeter stort lagerbyggeri blev i sidste uge indviet som det første af flere i det nye Verdion iPark Copenhagen i Allerød.

Det er Dansk Halentreprise, der har opført byggeriet i tæt samarbejde med Spæncom, som til dette projekt for første gang anvendt et nyt otte meter søjle-bjælke-system.

Ifølge entreprenør og leverandør er erfaringen, at det er et system, der både sikrer store kræfter til håndtering af sprinkleranlæg og andet ophæng samt en hurtig montage.

- Hele processen startede med, at vi sammen med Spæncom var i Tyskland og se på et 100.000 kvm. stort lagerbyggeri, som vores kunde Verdion havde under opførelse. Herefter arbejdede vi på at optimere det danske projekt, fortæller adm. direktør Thomas Frost fra Dansk Halentreprise, der udtrykker stor tilfredshed med forløbet og det færdige resultat:

- Med det optimerede system er der få søjler og bjælker, så det er et kæmpe rum, der kommer til at se let og svævende ud. Samtidig er der intet insitustøbt beton i byggeriet. Det hele er præfabrikerede løsninger, fortsætter Thomas Frost.

Opstarten var i oktober måned, og inden jul var montagen afsluttet med tag og facader udført på byggeriet.

RB-bjælkerne er udført med konsoller formet som et U, hvori IB-bjælkerne blev monteret. Konsollernes sider er anvendt til at afstive IB-bjælkerne under montage, hvilket har vist sig mindre tidskrævende for montagen i forhold til, hvordan IB-bjælkerne normalt afstives. En detalje er, at man har fastgjort trapezpladerne direkte i IB-bjælkerne, så svejsning stort set kunne undgås i tagfladen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19