23948sdkhjf

Arkil taber mere end ventet i første kvartal

Anlægskoncernen fastholder dog forventningerne til årets resultat

Det er ikke nyt, at årets første tre måneder indeholder røde tal på bundlinjen for anlægskoncernen Arkil Holding A/S, men underskuddet på 65 mio. kr. før skat i 1. kvartal 2018 er lidt større, end ledelsen havde forventet ved indgangen til året.

- I modsætning til i 2017 blev 1. kvartal noget mere påvirket af det ugunstige vejrlig, hvilket har afspejlet sig i asfaltaktiviteterne i Danmark såvel som i udlandet, og en lavere aktivitet indenfor især Fundering og Vandbygning i årets første måneder, siger adm. direktør Jesper Arkil i en børsmeddelelse.

I 1. kvartal 2018 faldt omsætningen sammenlignet med samme periode sidste år. 499,4 mio. kr. er der således omsat for i perioden januar-marts, mens Arkil omsatte for 518,3 mio. kr. i perioden i 2017.

Underskuddet på 65 mio. kr. er næsten dobbelt så stort som sidste år, hvor bundlinjen var på -32,7 før skat.  

Koncernen er dog fortrøstningsfuld i forhold til at indhente det tabte senere på året og fastholder forventningerne.

- Kvartalet er lidt svagere end forventet, men med den nuværende markedssituation og ordrebeholdning på tværs af forretningsområder og geografi kan vi se frem til en særdeles travl højsæson, hvor produktionen kommer i højeste gear, siger Jesper Arkil.

Koncernens omsætning for 2018 forventes fortsat realiseret i niveauet 3-3,2 mia. kr.
Resultatet for 2018 før skat forventes fortsat at ende i niveauet 110–140 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078