23948sdkhjf

Lånepriser er slet ikke i orden

Heller ikke hvis man bare vil holde kunden "varm"
Hvis man har mange opgaver i gang, og bliver bedt om at regne et tilbud på en sag, så er det de færreste mestre som toner rent flag og melder ud, at man ikke har tid. Især hvis det er en opgave for en god kunde, hvor man altid bliver inviteret til at give tilbud.

Når mester kvier sig ved sige nej og afvise at give tilbud, selvom han har rygende travlt, så skyldes det naturligvis, at mester ikke vil skuffe kunden, som gerne vil have et tilbud. Selvom mester ikke vinder alle de opgaver som kunden beder om at få pris på, så skal kunden jo holdes ”varm”. Derfor kan det være fristende for mester at låne en pris fra en af de andre indbudte håndværksmestre. Så kan man jo bruge prisen og lægge lidt oveni, så man er sikker på ikke at få opgaven, men så man pænt og professionelt viser sin interesse for kundens opgaver.

Uanset om man låne priser fordi man gerne vil holde kunden ”varm” eller fordi man ligefrem aftale priserne med de andre bydende, så er det hamrende ulovligt.

Lånepriser er slet ikke i orden. Tag i stedet et halvårligt møde med dine bedste og største kunder, så du kan få en fornemmelse af, hvilke aktiviteter de har på programmet. Det er nemlig ikke ulovligt at planlægge. Det er til gengæld rigtig smart !

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094