23948sdkhjf

80 nye maskiner: Udlejer opdaterer maskinflåden

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Fuld fart på hos RK Maskinudlejning med nye lokaler og overtagelse af legendarisk udlejningsfirma i løbet af halvandet år

Det går stærkt på Livøvej i Viborg. Rigtig stærkt. I nummer 5, hvor Jysk Maskincenter tidligere havde til huse, har maskinudlejer René Kjellerup totalrenoveret bygningerne fra ende til anden og er i fuld gang med at skifte kraftigt ud i flåden af maskiner og skurvogne. 120 er røget ud i løbet af det seneste års tid. 80 funklende nye er rullet ind.

Og det er altså kun halvandet års tid siden, RK Maskinudlejning rykkede ind på den nye adresse, efter at René Kjellerup havde passet butikken hjemme fra sine forældres ejendom i Ravnstrup få kilometer vest for Viborg. Han købte ejendommen på Livøvej i november 2016. Fem måneder senere overtog han Maskinudlejning Viborg Vest ApS.

- Nu er vi i fuld gang med at forny maskinflåden. Siden jeg overtog Maskinudlejning Viborg Vest ApS, har jeg passeret de 120 maskiner og skurvogne, som enten er solgt eller byttet til nyt. Jeg reducerer lidt i mængden, men fornyer kraftigt og sørger samtidig for, at der kommer mere struktur på flåden, fortæller René Kjellerup.

Syv nye Manitou’er
Den nye struktur har blandt andet sat sig præg på teleskoplæsserne. Syv nye Manitou-maskiner er leveret af Scantruck, som er dansk importør og forhandler. To styk MT835 med løftehøjde på 7,75 meter, to styk MT1840, som løfter hele 17,55 meter. Tillige en MT625 HA med mandskabskurv og en Manitou 180ATJ bomlift. Og som toppen af Manitou-kransekagen en af den franske fabriks store MRT2550 rotationsteleskoplæssere, som når helt op i 25 meters højde.

Foruden de røde Manitou-maskiner, har distriktschef Mads E. Nielsen hos Scantruck også sørget for at få en gul Komatsu D61PXi-24 dozer med intelligent maskinstyring afleveret hos RK Maskinudlejning.

- Vi havde i forvejen to dozere, men de er større. Vi manglede en dozer i denne størrelse, som foruden den intelligente maskinstyring også har den kvalitet, at kunderne selv kan flytte den rundt uden følgebil, siger Viborg-udlejeren.

- Centralsmøring også på de små-V-i specialiserer maskinerne efter kundeønsker. Det handler jo om at have det rigtige grej, som fungerer bedst for kunderne. Derfor begynder vi nu også at sætte centralsmøring på selv de små maskiner for at forenkle maskinlejen for kunderne. Det har vi også selv noget ud af. Når vi skal forny maskinparken senere og sælge maskinerne igen, så véd vi, at der er smurt helt efter forskrifterne, og at vi sælger en maskine, der er passet optimalt, forklarer René Kjellerup.

Det er blot seks år siden, han konverterede fra entreprenør til maskinudlejer. Fra 2004 til 2012 var René Kjellerup selvstændig entreprenør. I 2010 begyndte han at leje lidt ud, og to år senere droppede han entreprenørforretningen og satsede helt på udlejning. Nu har han kunder over hele landet. Også på Bornholm, hvor der i øjeblikket kører en 40 tons gravemaskine fra RK Maskinudlejning i Viborg.

- Vi udlejer mest maskiner til bygge- og anlægsbranchen. Men også landbruget lejer hos os. Derfor har vi også to store 370 hk traktorer med entreprenørvogne, fortæller den 42-årige udlejer, som i øvrigt også har udvidet forretningen på mandskabssiden. Tidligere klarede René Kjellerup selv al udlejning og havde ofte nogle hektiske perioder. Det har han stadig, men nu deler han alt det praktiske med telefonpasning, udlejningspapirer og det forkromede overblik med Carsten Bondrop.

Højre hånd
Den nye mand i administrationen fungerer uden anden titel end ”chefens højre hånd”. Men han er mødt i Viborg med masser af erfaring med entreprenørmaskiner. Carsten Bondrop har tidligere været maskinsælger for nogle af de store spillere på banen. Blandt dem også Scantruck, hvor han solgte maskiner i otte år. Nu er han med til at købe dem.

- Med Carsten Bondrop i firmaet er der altid en til at tage telefonen, når der kommer forespørgsler på udlejning. Og det gør der heldigvis konstant. Hans store erfaring med maskiner betyder også, at vi altid kan besvare spørgsmål fra kunderne umiddelbart, siger René Kjellerup.

Foruden udlejningsvirksomheden i Viborg, driver han i øvrig også et mindre udlejningsfirma i Sverige sammen med en kammerat. Den svenske afdeling åbnede i 2013 i Jönköping og råder over et mindre antal udlejningsmaskiner.


Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Sten - og grusleverandør går op i størrelse

Ny Bobcat-forpost på Lolland-Falster

Den nyslåede Bobcat-forhandler er mere end klar til at håndtere det berømte maskinmærke.

Bane-arbejde får huse til at slå revner

Storebæltstunnel sikres mod stigende vandmasser

Nyhedsbrev

Barslund føjer 755 millioner svenske kroner til ordrebogen

Online Avis Arkiv

SE VIDEO: Maskinmesse under broen trak 2.500 besøgende

Aalborg finder 600 mill. kr. til ny Limfjordsforbindelse

Maskiner får det blå stempel på ryggen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer i barske miljøer

Prysmian Pressline sensorkabel til industrianlæg

Logistik for e-handlere

Elektrisk lille kran

Nyt spiralbånd giver en skånsom og nem måde at flytte et produkt ned til et lavere niveau

Belimos energiventiler vinder flere priser

Sådan øger du livskvaliteten med LED-belysning

Lindab og Building Greeen – et oplagt match!

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Ses vi på Building Green i Forum?

Eaton når historisk milepæl i produktionen

Ses vi på Dansk Fjernvarmes Landsmøde i Aalborg?

Høyrup & Clemmensen laver sikring for verdensomspændende virksomhed

Facademontør til Snoerkoncernen

Folkeskolerne bør prioritere erhvervspraktik

Arkitektur skal hjælpe de bæredygtige valg på vej

Aximat 300 forbedret version

Brugt PVC må ikke brændes eller deponeres – hvad gør man så?

Årets ejerleder 2018 - Dansk Halbyggeri er nomineret

All Remove vinder licitation om graffiti-bekæmpelse

Ny distriktchef til Tempus Heat A/S

Temadag om droner og databehandling i forsyningsselskaber

Ny Systemair prisliste fra 1. november

Få styr på varmeregnskabet og på varmemålingen

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Send til en kollega

0.633