23948sdkhjf

80 nye maskiner: Udlejer opdaterer maskinflåden

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Fuld fart på hos RK Maskinudlejning med nye lokaler og overtagelse af legendarisk udlejningsfirma i løbet af halvandet år

Det går stærkt på Livøvej i Viborg. Rigtig stærkt. I nummer 5, hvor Jysk Maskincenter tidligere havde til huse, har maskinudlejer René Kjellerup totalrenoveret bygningerne fra ende til anden og er i fuld gang med at skifte kraftigt ud i flåden af maskiner og skurvogne. 120 er røget ud i løbet af det seneste års tid. 80 funklende nye er rullet ind.

Og det er altså kun halvandet års tid siden, RK Maskinudlejning rykkede ind på den nye adresse, efter at René Kjellerup havde passet butikken hjemme fra sine forældres ejendom i Ravnstrup få kilometer vest for Viborg. Han købte ejendommen på Livøvej i november 2016. Fem måneder senere overtog han Maskinudlejning Viborg Vest ApS.

- Nu er vi i fuld gang med at forny maskinflåden. Siden jeg overtog Maskinudlejning Viborg Vest ApS, har jeg passeret de 120 maskiner og skurvogne, som enten er solgt eller byttet til nyt. Jeg reducerer lidt i mængden, men fornyer kraftigt og sørger samtidig for, at der kommer mere struktur på flåden, fortæller René Kjellerup.

Syv nye Manitou’er
Den nye struktur har blandt andet sat sig præg på teleskoplæsserne. Syv nye Manitou-maskiner er leveret af Scantruck, som er dansk importør og forhandler. To styk MT835 med løftehøjde på 7,75 meter, to styk MT1840, som løfter hele 17,55 meter. Tillige en MT625 HA med mandskabskurv og en Manitou 180ATJ bomlift. Og som toppen af Manitou-kransekagen en af den franske fabriks store MRT2550 rotationsteleskoplæssere, som når helt op i 25 meters højde.

Foruden de røde Manitou-maskiner, har distriktschef Mads E. Nielsen hos Scantruck også sørget for at få en gul Komatsu D61PXi-24 dozer med intelligent maskinstyring afleveret hos RK Maskinudlejning.

- Vi havde i forvejen to dozere, men de er større. Vi manglede en dozer i denne størrelse, som foruden den intelligente maskinstyring også har den kvalitet, at kunderne selv kan flytte den rundt uden følgebil, siger Viborg-udlejeren.

- Centralsmøring også på de små-V-i specialiserer maskinerne efter kundeønsker. Det handler jo om at have det rigtige grej, som fungerer bedst for kunderne. Derfor begynder vi nu også at sætte centralsmøring på selv de små maskiner for at forenkle maskinlejen for kunderne. Det har vi også selv noget ud af. Når vi skal forny maskinparken senere og sælge maskinerne igen, så véd vi, at der er smurt helt efter forskrifterne, og at vi sælger en maskine, der er passet optimalt, forklarer René Kjellerup.

Det er blot seks år siden, han konverterede fra entreprenør til maskinudlejer. Fra 2004 til 2012 var René Kjellerup selvstændig entreprenør. I 2010 begyndte han at leje lidt ud, og to år senere droppede han entreprenørforretningen og satsede helt på udlejning. Nu har han kunder over hele landet. Også på Bornholm, hvor der i øjeblikket kører en 40 tons gravemaskine fra RK Maskinudlejning i Viborg.

- Vi udlejer mest maskiner til bygge- og anlægsbranchen. Men også landbruget lejer hos os. Derfor har vi også to store 370 hk traktorer med entreprenørvogne, fortæller den 42-årige udlejer, som i øvrigt også har udvidet forretningen på mandskabssiden. Tidligere klarede René Kjellerup selv al udlejning og havde ofte nogle hektiske perioder. Det har han stadig, men nu deler han alt det praktiske med telefonpasning, udlejningspapirer og det forkromede overblik med Carsten Bondrop.

Højre hånd
Den nye mand i administrationen fungerer uden anden titel end ”chefens højre hånd”. Men han er mødt i Viborg med masser af erfaring med entreprenørmaskiner. Carsten Bondrop har tidligere været maskinsælger for nogle af de store spillere på banen. Blandt dem også Scantruck, hvor han solgte maskiner i otte år. Nu er han med til at købe dem.

- Med Carsten Bondrop i firmaet er der altid en til at tage telefonen, når der kommer forespørgsler på udlejning. Og det gør der heldigvis konstant. Hans store erfaring med maskiner betyder også, at vi altid kan besvare spørgsmål fra kunderne umiddelbart, siger René Kjellerup.

Foruden udlejningsvirksomheden i Viborg, driver han i øvrig også et mindre udlejningsfirma i Sverige sammen med en kammerat. Den svenske afdeling åbnede i 2013 i Jönköping og råder over et mindre antal udlejningsmaskiner.
Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Grøn Vækst flytter til Roskilde

NCC lukker asfaltfabrik – produktionen stopper med øjeblikkelig virkning

Specialist: Sort vej-guld kan genbruges endnu bedre

Nu kan der blandes op til 30 pct. gammelt slidlag i nyt binde- og slidlag, viser forskningsprojekt

At-Bo på udkig efter investorer - og de er på vej

Vil rydde sne med batteridrevet redskabsbærer

Nyhedsbrev

Online Avis Arkiv

Mangler unge som vil sætte sten

Mand døde i arbejdsulykke: Faldt fire meter ned på beton

HM Entreprenør henter tidligere VAM-chef

Se alle Medlemmernes egne nyheder

AT7 lejlighedsterminal: Optimér dit daglige driftssystem

Trimble og SITECH leverer teknologi på højeste niveau.

KTerhvervsbyg: Danespo domicil blev bygget ud fra enkelthedens princip

Skelmose indtager Fyn

Blendex mørklægger 100 procent

Mød Fyns Kran Udstyr på Transport 2019! Du finder os på stand L9370

PKI Supply: 2018 var et år med succesfuld eksport og udvikling

Asset Management for elforsyningsnettet

HF Fremstiller fiberkabler til formålet

Ny adm. direktør i Wicotec Kirkebjerg

Panton One stoleserien – klædt i nye farver og papirsnor

Ara-el anbefaler FL søgelyset

Ses vi på Ehandelsdagen d. 7 februar?

Topcon Xperience 2019

Kraner efter dine ønsker

Service og vedligehold af bygninger

Byggeteknik for arkitekter

VIDEO: specielle HMPE løftestropper til at løfte fundamenter og broelementer

Nye regler for entreprise-kontrakter

Ståltrapper til indendørs og udendørs

Tempus Service – Tryghed for dig og dine lufttæpper

Byggepladsbelysning - hele pakken på 30 sek.

Chat med os nu!

Bell hus fra KTR

Fra 2 lukkede fabrikker sælges

Send til en kollega

0.404