23948sdkhjf

Brug plast-kanalplader til festen

Kanalplader kan bruge til andet end tagkonstruktioner i udestuer
Traditionelt anvendes kanalplader som et populært og fleksibelt materiale til byggeri. Men i kombination med pladernes evne til at reflektere lys og det rå look giver de helt nye oplevelsesindtryk. Det kulturelle eventdesign bureau Culture Works bruger bevidst plast til at tale ind i den kultur, som events afholdes i

Roskilde Festival har i en årrække anvendt plastprodukter fra RIAS til at skabe særlige stemninger og rum under den årlige festival – blandt andet på Apollo-scenen, hvor publikum har fået mere end lydoplevelser med hjem. Også for øjnene har der været kræset for detaljerne - ikke mindst ved anvendelse af lys og plast.

Med inspiration fra den internationalt kendte musikfestival i Roskilde talte folkene bag det kulturelle event- og reklamebureau Culture Works med idémagerne bag Apollo-konceptet for at høre nærmere om deres erfaringer med plast som ingrediens.

Industrielt look
Andreas Nielsen, der er chef for event design og medejer af Culture Works, havde således researchet på plastens muligheder i noget tid, før han tog kontakt til RIAS. Sammen med sit kreative team stod han med en opgave for Danish Design Award i Kolding og havde fået en række idéer til forskellige anvendelsesmuligheder af plast.

- Vi skulle lave prisuddelingen i en industrihal på Kolding Havn. For at imødekomme den kultur, som man møder i industrien, syntes vi, det ville være inspirerende at opsætte hegn af plast, som skulle være med til at skabe synlighed og identitet. Det skulle være elementer, der er at finde på Kolding Havn, og som koldingenseren kan relatere til, fortæller Andreas Nielsen.

Som noget nyt skulle seks priser uddeles i Kolding i stedet for København. Og for at skabe identiteten bag awardshowet ville Culture Works printe på overfladerne.

- I samarbejde med RIAS fandt vi en løsning, som matchede det visuelle udtryk, vi ønskede til award-showet. Det er vores oplevelse, at RIAS er villig til at eksperimentere med produkterne, og de står på mål for at udvikle løsninger til folk som os, der vil lave noget anderledes end det traditionelle. Det er stærkt, fastslår Andreas Nielsen.

Flot lysindfald
Kanalpladerne er populære i byggeriet – eksempelvis til tagkonstruktioner i udestuer. Men produkterne er fleksible og anvendelsesmulighederne mangfoldige. Samarbejdet med RIAS og evnen til at omsætte idéer med plastprodukterne til stemningsfyldte og stilrene løsninger var medvirkende til, at Culture Works igen valgte at bruge RIAS som samarbejdspartner, da bureauet senere på året stod for eventkonceptet til Aarhus Festuge.

- Vi har mulighed for at præge kanalpladerne med kunstigt og naturligt lys. Begge er gode indfaldsvinkler til at skabe et flot udseende ved et kulturelt event. Ved Aarhus Festuge havde vi mulighed for at bruge lysindfaldet i et overdækkende tag. Det giver en sindssyg flot kontrast, når der kommer forskelligfarvede lys igennem, forklarer Andreas Nielsen.

Da bureauet også står for at opbygge scener og loungeområder til eventene, har Andreas Nielsen også fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at have et redskab, som er nemt at arbejde med.
- Kanalpladerne er et fleksibelt produkt. F.eks. er det nemt at bore huller i, og man kan også skære i det – uden brug af specialværktøj. Det havde vi kæmpe succes med, da vi skulle bruge det til forskellige opsætninger ved Aarhus Festuge, bemærker Andreas Nielsen

Kan genbruges - og genanvendes igen og igen
Udover funktionsdygtigheden og det flotte udseende er der også en mere bæredygtig tilgang i at bruge plastprodukter til events. Det kan nemlig også anvendes til næste års begivenhed. Og i sidste ende kan det granuleres og anvendes til nye formål.

Culture Works har erfaring for, at produkter som krydsfinerplader sjældent kan genbruges året efter – eksempelvis hvis træet er blevet ødelagt af regn. Andreas Nielsen mener derfor, at genanvendeligheden og holdbarheden ved plast er nogle af de bedste ting ved produktet. Netop den idé ser Anders Topp, divisionschef i RIAS, et stort potentiale i, når produktet skal markedsføres.

- Der er et enormt markedsføringspotentiale ved at gøre arrangører af kulturelle begivenheder opmærksomme på genanvendeligheden af plastprodukter til events. Der er mange, der opfatter plast som forurenende, men i virkeligheden er det jo mere bæredygtigt end så mange andre naturlige materialer. Dels er det mere holdbart, og når det ikke kan bruges mere til det oprindelige formål, kan det genanvendes i skikkelse af andre produkter til andre formål - igen og igen, påpeger Anders Topp.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11