23948sdkhjf

Storebæltsforbindelsen fylder 20 år i storform

Den faste forbindelse, som kun få ville vide af, er blevet folkeeje. Om kort tid passerer bilist nummer 200 million

Storebæltsforbindelsen, med verdens tredjestørste hængebro, fylder 20 år den 14. juni. Siden indvielsen er biltrafikken over broen femdoblet, og nu passerer omkring 35.000 køretøjer broen dagligt.

Modstanden mod at bygge forbindelsen var i sin tid udbredt i befolkningen, men i dag er den en trafikal succes, fordi den bogstavelig talt har knyttet Øst- og Vestdanmark tættere sammen. Det er blevet hurtigere og nemmere at rejse mellem landsdelene, og økonomisk attraktivt.

Prisen for en almindelig tur over den faste forbindelse har alle dage været billigere end datidens færgebilletter, og med den seneste prissænkning fra nytår 2018 og fordelagtige pendlerordninger, er det forventningen, at endnu flere vil benytte forbindelsen.

For erhvervslivet har forbindelsen også betydet store fordele. Varetransporten mellem landsdelene flyder nu lettere, og et stigende antal ansatte i virksomhederne pendler nu over Storebælt.

Den stærke stigning i biltrafikken markerer i øvrigt en ny milepæl, når bilist nr. 200 million kører igennem broens betalingsanlæg i Halsskov. Ifølge prognoserne vil det ske på lørdag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078