23948sdkhjf

Adserballe renoverer PFA’s hovedsæde

Kontrakten til 270 mio. kr. omfatter blandt andet udskiftning af 2.000 vinduer og nye forbindelsesbroer

De seneste 30 år har talrige S-togspassagerer lært pensionsselskabet PFA’s hovedsæde at kende på strækningen mellem Østerport og Nordhavn stationer i København.

Pensionsselskabet havde tidligere planer om at fraflytte den røde firkant, men frem for at bygge et nyt domicil har PFA valgt at renovere hovedsædet, Marina Park.

Entreprenørvirksomheden Adserballe & Knudsen er blevet tildelt totalentreprisen på 270 mio. kr. og skal renovere domicilet på baggrund af et projekt fra Årstiderne Arkitekterne og med Oluf Jørgensen som ingeniørrådgiver samt Sweco som bygherrerådgiver.

Parterne har allerede tidligt skabt et samarbejde, der afklarer fælles værdier, etablerer succeskriterier og formulerer principper for god dialog.

Tillidsbaseret dialog
For bygherren PFA har lagt vægt på den tillidsbaserede dialog i valget af totalentreprenør.

- Vi har i en periode på mere end et år arbejdet med projektet, så det tilgodeser kravene til moderne og tidssvarende rammer med et ønske om at skabe optimale rammer for PFA’s medarbejdere samt kunder og samarbejdspartnere, der besøger PFA. Sagen er kompleks, da vi bliver boende under ombygningen, som sker i to etaper, men også fordi PFA både er bygherre og lejer på samme tid. Vi var derfor i valget af entreprenør særligt fokuserede på, at entreprenøren forstod disse forhold, således vi kan have en god dialog om videre optimering af byggeriet til glæde for PFA som både lejer og bygherre, siger PFA’s ejendomsdirektør Michael Bruhn i en pressemeddelelse.

For Adserballe & Knudsen fordrer den aktuelle renovering også, at der tidligt er skabt et samarbejde med rådgiverne.

- Vi er her for at levere et godt produkt til bygherren, og jo bedre relationer vi har internt i byggeorganisationen, og jo tidligere vi får sat os sammen og kigget hinanden i øjnene, jo større er sandsynligheden for at sikre et optimalt udbytte af projektet, udtaler entreprenørvirksomhedens produktionsdirektør, Rasmus Rømer Lausen, i pressemeddelelsen.

Levende arbejdsplads
Årstiderne Arkitekter vandt i 2016 arkitektkonkurrencen om at nyfortolke Marina Park som en moderne, urban og levende arbejdsplads.

Det karakteristiske byggeri skal integreres i den nye bydel Nordhavn, der i disse år udvikler sig til at blive et af Københavns mest attraktive kvarterer.

Entreprisen omfatter nedrivning, udskiftning af cirka 2.000 vinduer, nye forbindelsesbroer mellem to bygninger, en ny sportshal, et auditorium og et storkøkken. Herudover gennemføres en indvendig renovering af de 28.000 eksisterende kvadratmeter samt installationer, som udgør en væsentlig del af renoveringen og derfor har et særligt fokus.

Samtidig bliver den hidtil aflukkede bygning åbnet mod omgivelserne og husets funktioner bliver bundet mere dynamisk sammen af et stort indvendigt torv i dobbelt etagehøjde.

Renoveringen varer frem til 2020.

Renoveringen
Bygherre: PFA
Bygherrerådgiver: Sweco
Arkitekt: Årstiderne Arkitekter
Hovedentreprenør: Adserballe & Knudsen
Kontraktsum: 270 mio. kr. ekskl. moms
Byggeperiode: 2018-2020
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.132