23948sdkhjf

Aarhus vil give håndværkere egne p-pladser

Rådmanden har bedt transportministeren om tilladelse til et toårigt forsøg.

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus, ønsker at lave dedikerede p-pladser til håndværkere i Aarhus.

Det er ikke lovligt i dag, og derfor har rådmanden skrevet til transportministeren og bedt om tilladelse til et toårigt forsøg. 

- Det er vigtigt, at vi får p-pladser reserveret til håndværkerne. De udgør motoren, som gør det muligt at fortsætte udbygningen af Aarhus og skabe et solidt fundament for vækst i byen. Det er ikke rimeligt, at de i dag bliver presset til ulovlige parkeringer for at gøre deres arbejde. Jeg er overbevist om, at vi med dedikerede p-pladser kan give dem mere effektive arbejdsbetingelser, siger Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.

Hvis forslaget bliver godkendt, vil Aarhus Kommune evaluere på forsøget om to år. Har de dedikerede p-pladser til håndværkere en positiv effekt, håber rådmanden, at det kan bane vejen for en permanent tilføjelse i Færdselsloven.

Det samme gør Søren Dyhr fra Aarhus Håndværkerforening:

- I dag bruger håndværkerne meget tid på at køre rundt i Midtbyen, for at lede efter en parkeringsplads. Det er en dyr og dårlig anvendelse af håndværkertimerne og giver endnu mere trængsel på gaderne. I sidste ende er det kunderne, der kommer til at betale for spildtiden, og det kan jo ikke være rimeligt, siger han.

Færdselsloven giver i dag mulighed for at oprette p-pladser til handikappede, hvis der er tungtvejende hensyn, og politiet samtidig godkender ændringen. Bünyamin Simsek ønsker efter samme princip at reservere p-pladser til håndværkere:

Det er i dag muligt at udstede erhvervslicenser til håndværkere, men denne ordning tilgodeser ikke, at der rent faktisk er ledige pladser til parkeringen.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078