23948sdkhjf

Byggeriet har fokus på effektiv kalkulation

Professionel kalkulation er i vækst i byggebranchen
- Professionel kalkulation vinder i øjeblikket stort indpas i alle typer af virksomheder i byggebranchen og derfor oplever vi vækst hele vejen rundt – både blandt almindelige håndværksvirksomheder, men også blandt entreprenører og rådgivere, der bl.a. vil minimere risikoen for fejl samt opnå store tidsbesparelser i tilbudsfasen, siger CEO hos Sigma Estimates Stig Linstow. Sigma Estimates tilbyder professionel kalkulationssoftware til byggebranchen.

Stig Linstow peger på, at for virksomhederne handler det helt essentiel bl.a. om at genbruge erfaringer fra tidligere projekter, integrerede prisdata samt deling af data på tværs af organisationen.

- Det handler i høj grad også om muligheden for at foretage små og store ændringer i et projekt, og stadig have fuld tillid til at kunden modtager et korrekt tilbud - også når det sker lige før lukketid. Det er arbejdsgange, der direkte slår igennem på bundlinjen, hvilket er grunden til, at flere og flere benytter Sigma og fravælger værktøjer som Excel, forklarer Stig Linstow.

Overblik og skarpere priser
- Hos virksomhederne er der en klar erkendelse af, at du i dag kun kan drive en effektiv forretning og koble dig på væksten, hvis du har digitale værktøjer, der er med til at generere effektive processer, overblik og skarpere priser. Derfor vinder Sigma indpas i bygge- og anlægsbranchen hurtigere end nogensinde før, siger Stig Linstow.

Sigma programmet er målrettet forskellige kundesegmenter – lige fra håndværksmesteren, der har brug for et enkelt og professionelt kalkulationsværktøj, der genererer skarpe priser, og så til nogle af verdens største rådgivningsvirksomheder, der arbejder med BIM og 3D/5D.

Som led i en strategi om at koble 3D og 5D tættere sammen og derved levere fremtidens BIM/VDC platform, etablerede amerikanske Autodesk og Sigma Estimates et globalt partnerskab i 2017.

Forventer tidobling af kundedatabasen
- Vi har gennem det seneste år investeret i opbygningen af en professionel organisation, der er endnu mere gearet til at håndtere de forskellige kundesegmenter. Med en klar struktur og yderligere kompetencer kan vi nu i langt højere grad end tidligere koble vores produkter og teknologi endnu tættere til markedet, forklarer Stig Linstow.

Han peger på, at Sigma kommer til at vokse i Danmark, men det bliver investeringer i USA, der kommer til at slå markant igennem de kommende år, og ambitionen er en tidobling af kundedatabasen i løbet af de kommende år.

- Vi har inden for de sidste par år etableret kontorer i Chicago og Toronto, som også er en direkte kobling til vores partnerskab med Autodesk. Nordamerika er et kæmpe marked, og det er for alvor ved at være oppe i omdrejninger nu. Også i USA koger de digitale kedler og vi kommer til at vokse kraftigt de kommende år, siger Stig Linstow.

En stor del af vækststrategien er også Sigmas nye, online forretningsmodel, der har gjort det nemt og hurtigt for håndværksvirksomhederne selv at koble sig på. Det betyder bl.a., at virksomhederne via Sigmas hjemmeside selv kan signe op via et månedligt abonnement.
Sigma Estimates er etableret i 2003 og beskæftiger 25 medarbejdere på kontorerne i Taastrup, Aarhus, Chicago og Toronto.
Virksomheden sætter omsætningsrekord i 2017. Omsætningen stiger 22 procent fra 16 millioner i 2016 til knap 20 millioner kr.

Med massive investeringer i udvikling samt gearing af organisationen til vækst i både Danmark og USA, forventer Sigma Estimates yderligere vækst og en tidobling af kundedatabasen de kommende år.
Med flere end 10.000 aktive brugere er Sigma i dag det mest anvendte professionelle kalkulationssoftware i Danmark målrettet både entreprenører, arkitekter, rådgivere og håndværkere.

Artiklen er en del af temaet IT-værktøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094