23948sdkhjf

Struktur og faste rutiner skaber overblik

Man når lettere, det man skal, når man ved, hvad det er, man skal nå, lyder det fra dagens fødselslar
Jesper Leen Jensen – ejer og administrerende direktør i John Jensen VVS A/S med 150 medarbejdere og en omsætning på vej mod 200 millioner kroner samt medejer af håndværksfirmaerne Egon Olsen & Søn A/S samt SL Malerfirma A/S – fylder 50 år i dag den 18. juni

Egentlig lå det ikke umiddelbart i kortene, at Jesper Leen Jensen en dag skulle overtage faderens VVS-forretning i Hedehusene, for karrieren var allerede sat på skinner som projektleder i Hoffmann A/S, hvor Jesper som 30-årig bygningsingeniør og projektleder havde ansvaret for hovedentrepriser på skole- og boligbyggerier.

Men lysten til at prøve kræfter med foden under eget bord trak voldsomt i den unge bygningsingeniør, og da hans far i årene frem mod årtusindskiftet gjorde klar til at sælge sit livsværk John Jensen VVS i Hedehusene, slog Jesper til, og overtog virksomheden – en veldrevet og solid lokal VVS-virksomhed med 11 medarbejdere og en årlig omsætning på 7 millioner kroner.

Med en fast stab af dygtige medarbejdere, trådte Jesper ind som firmaets direktør, der med fokus på strategi, salg, personaleledelse og organisation banede vej for ambitiøs fornyelse og vækst.
180 millioner på 18 år

En ny æra var begyndt, og med afsæt i firmaets grundlæggende værdier, moderne principper for ledelse samt et skarpt fokus på firmaets drift og udvikling, blev der i tæt samarbejde med medarbejderne udviklet nye effektive redskaber til styring af økonomi og risici, nye administrative rutiner så dagens lys, ligesom medarbejderstaben blev suppleret med håndplukkede VVS-specialister og nye administrative kompetencer.
I løbet af få år var både omsætning og antallet af medarbejdere fordoblet, og i dag står John Jensen VVS med ca. 150 medarbejdere og en omsætning på over 180 millioner kroner solidt placeret som en af landets store VVS-virksomheder.

Strukturalist
- Virksomhedens succes er medarbejdernes succes, for det er medarbejderne, der skaber resultaterne ude blandt kunderne. Min rolle har været at skabe en organisation og nogle strukturer, som med afsæt i virksomhedens grundlæggende værdisæt tiltrækker, motiverer og inspirerer dygtige medarbejdere til at tage ansvar og samtidig baner vej for selvstændigt initiativ, samarbejde og fællesskab.
Jo bedre tingene er organiseret i faste rammer, desto mere selvkørende bliver virksomheden, og desto nemmere er det for mig, lyder det beskedent fra Jesper Leen Jensen

- Struktur baseret på gode regler, og faste rutiner skaber overblik og mentalt overskud til at overholde alle aftaler i en travl hverdag. Det gælder både privat og i arbejdslivet: Man når lettere, det man skal, når man ved, hvad det er, man skal nå.

Overblik
Strukturalist eller ej: Jespers er blandt medarbejderne kendt for at blande sig mindst muligt i virksomhedens daglige gøremål, en aftale med Jesper, er en aftale, der holder, og hans dør står altid åben, uanset om det gælder sparring om en ny stor kontrakt, faglige udfordringer eller personlige problemer.

Men som en medarbejder formulerer det: Man skal vide, hvad man vil. Han har en positiv tilgang til tingene, og uanset hvad det er, så giver han et bud på en løsning eller forklaring og sender bolden tilbage på ens egen banehalvdel med spørgsmålet: Hvad synes du, er det rigtige?
- Det er god sparring og altid med afsæt i tillid og understregning af medarbejderens selvstændige ansvar. Man går aldrig tomhændet tilbage fra møde med Jesper, konstaterer medarbejderen, mens en anden medarbejder karakteriserer Jesper Leen Jensen som ”indbegrebet af firmaets værdigrundlag”.

– Det handler om ordentlighed, både når det gælder faglige og personlige relationer, og Jesper lægger stor vægt på, at vi som medarbejdere har det godt, lyder det - et skudsmål, der på rundtur blandt medarbejderne i ”huset” suppleres med glade smil, mange roser og karaktertræk som åben, hjælpsom, tolerant, lydhør og ærlig.

Familiemenneske
Som ejer og øverste chef for en af landets store og ambitiøse VVS-virksomheder samt medejerskab af to andre succesfulde håndværksfirmaer, har lange arbejdsdage med en travl hverdag altid været en fast følgesvend for Jesper Leen Jensen, der bor i Roskilde og holder formen ved lige med morgenløb, styrketræning og squash.

Men trods travle dage har familien altid haft førsteprioritet, for Jesper er familiemenneske med stort ’F’ og gift med fru Tina, der som privat praktiserende psykoterapeut, og sammen med en dygtig professionel bestyrelse, også er hans professionelle sparringpartner og mor til deres fælles drenge på 10, 19 og 21 år.
Således må arbejdet vige til fordel for fælles familieferier – senest på Safari i Afrika og før det på rejser til Australien, New Zealand, Californien, Florida og Canada, men også i hverdagen, hvor han er så meget sammen med drengene som muligt.

Støtte til Julemærkehjemmet
Familien kan lide fart og kubik, og selv har Jesper en passion for motorsport og biler, og deltager aktivt bl.a. i Sportscarevent, hvor foreningen samler ind til bl.a. Børnecancerfonden.

I det hele taget har Jesper Leen Jensen et blødt punkt, når det gælder børns fysiske og psykiske trivsel, og det er karakteristisk, at han frabeder sig gaver og vin i anledning af 50-års-dagen, og i stedet beder alle om at donere et bidrag til Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde med lovning om, at han personligt vil bidrage med et beløb svarende til det indsamlede beløb.

Jesper Leen Jensen der fejrer 50-års-dagen den 21. juni med festreception fra klokken 12–17 i firmadomicilet på Rundageren 17 i Hedehusene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11