23948sdkhjf

142 meter lang produktionslinje til modulhuse

Bilindustriens samlebåndsproduktion som inspirationskilde på modulhus-fabrik

Derome Plusshus producerer modulhuse af træ bygget med moderne og rationel volumenteknologi. De leverer industrielt optimerede og specialbyggede lejlighedskomplekser og gruppehuse til professionelle kunder i Sverige og Norge.

Til deres nye fabrik i Varberg/Varö har de ændret på hele konceptet med, hvordan de bygger huse. De kigger nu på bilindustriens samlebåndsproduktion som inspirationskilde.

Nu har de fået den første smagsprøve på deres nye produktionslinje, der ender med at være 142 meter lang. De første tre stationer stod nemlig klar til test på Q-Systems fabriksgulv. De tre stationer består af to specialdesignede syvstrengs kædebaner, der tager udgangspunkt i Q-Systems standard kædebaner. Mellem de to kædebaner er der en lift, der kan håndtere emner op til 12.000 kg.

På den første station bliver der installeret køkken og badeværelser i huset, før det bliver transporteret hen på liften. Derefter bliver huset løftet op, så der kan installeres kloak og andet rørarbejde under huset. Til sidst sænkes huset ned og transporteres til næste station, hvor produktionen af huset fortsætter.

Med den nye produktionslinje vil Derome Plusshus kunne køre otte volumen ud om dagen. Produktionslinjen er, i skrivende stund, i gang med at blive installeret i deres nye fabrik.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094