23948sdkhjf

Velux vinder klagesag

Europa-Kommissionen: Ingen beviser for brud på konkurrencereglerne - afviser Fakros klage mod den danske ovenlysproducent

Europa-Kommissionen har afvist den klage, som polske Fakro i 2012 indgav mod Velux. Det skriver det danske selskab i en pressemeddelelse 

Kommissionens talsmand Ricardo Cardoso har over for polske og internationale medier bekræftet, at kommissionen har foretaget omfattende undersøgelser af klagerne mod Velux Gruppen, og at disse ikke har vist brud på konkurrencereglerne fra det danske selskabs side. 

Fakro har beskrevet sagen som et eksempel på de vanskelige konkurrencevilkår virksomheder fra Østeuropa har, når de skal vinde markedsandele i de gamle EU lande. De har også brugt påstande fra klagesagen i forhold til medier og politikere. 

- Vi har valgt ikke at kommentere sagen, så længe Kommissionen har undersøgt sagen af respekt for myndighedernes arbejde. Men det har da været ubehageligt at opleve, hvor langt en konkurrent har været klar til at gå for at hænge Velux ud, siger David Briggs, administrerende direktør i Velux Gruppen, og tilføjer, at nogle kunder også har spurgt til vores svar på anklagerne. 

Ransagning viste intet

Fakro har tidligere indgivet klager mod Velux Gruppen til konkurrencemyndighederne, og i 2008 blev der gennemført et dawn raid hos flere af Velux Gruppens datterselskaber.

Denne undersøgelse viste heller ingen tegn på brud på konkurrencereglerne fra Velux’ side.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095