23948sdkhjf

Tyskere køber dansk skydedørs-producent

Hos den sydjyske producent af skydedørsskabe forventer direktøren at skulle finde 10 procent flere ansatte efter ejerskifte

KA Interiør i Grindsted er netop blevet købt af tyske Vivonio Furniture Group. Den tidligere hovedaktionær var kapitalfonden DKA II. Det oplyser den sydjyske producent af skydedørsskabe i en pressemeddelelse. 

KA interiør har cirka 100 medarbejdere, der producerer og leverer skydedørsskabe til køkken- og møbelbranchen samt byggemarkeder - produktionen ligger omkring 110.000 skabe om året. Firmaet står stærkt på erhvervsmarkedet i Norden. 

- Vi er rigtig glade for, at handlen er faldet på plads. Hermed bliver vi en del af en stærk og velanskreven 'familie' inden for møbelbranchen. Vivonio har et yderst solidt fodfæste på det europæiske marked, og der er en klar synergi mellem os og de øvrige selskaber, som Vivonio ejer, siger Allan Meyer, administrerende direktør hos KA Interiør, som også hæfter sig ved potentialet i de salgskanaler og netværk, man får adgang til via de nye ejere.

Fakta: KA Interiør

KA er blandt Nordens største private label producent af skydedørsskabe til køkken- og møbelbranchen samt byggemarkeder. 

Virksomhed har cirka 100 medarbejdere. 

I 2017 blev resultatet før skat på 16 mio. kr. og 12,6 mio. kr. efter skat.

KA har indtil salget til Vivonio Furniture Group haft kapitalfonden DKA II A/S som hovedaktionær.

 

Fakta: Vivonio Furniture Group

Vivonio har hovedsæde i München, opererer inden for møbelbranchen og er stiftet i 2012. Virksomhedens majoritetsaktionærer er fonde, som er ledet af investeringsfirmaet Equistone Partners Europe.

Kunderne i Vivonios Furniture Groups selskaber inkluderer store møbelkæder i Tyskland og Europa.

Der er 1600 ansatte.

Omsætningen er årligt +350 mio. euro.

Parterne er enige om ikke at oplyse købsprisen.

Vil videre ud i Europa – med Vivino i hånden
På direktionsgangen er forventningen, at man hermed kan sætte fart på ambitionerne om at tage springet fra at være en stor nordisk spiller til at være en betydelig aktør i Europa. 

Allan Meyer kender Vivonio og glæder sig over, at den nye ejer er kendt for at købe virksomheder og understøtte dem i deres videreudvikling. 

- Vores mål er at vinde nye kunder og større markedsandele i primært England og Tyskland, men også andre europæiske lande. Med Vivonio som ejer kan vi sætte ekstra skub i vores vækststrategi i Europa, siger Allan Meyer.

10 procent flere medarbejdere om få år
I Grindsted ligner dagen i morgen meget dagen i dag, for produktionen fortsætter:

- Det skal de fortsætte med - bare i en større skala, siger Allan Meyer.      

Han uddyber ifølge finans.dk overfor ritzau/finans, at:

- Jeg forventer, at vores medarbejderskare vil vokse med 10 pct. om året de næste to-tre år. Det er en del af det, der følger med i pakken. Vi har kapacitet til at vokse. Vi kan skalere vores nathold op, og der er mulighed for at udvide med aftenhold og weekendhold.

Køber styrke på et niche-marked
Elmar Duffner, administrerende direktør for Vivonio Furniture Group, siger om købet af KA Interiør: 

- Markedet for indbyggede skabe og walk-in closets vokser i øjeblikket stærkt. Med købet af KA Interiør sikrer vi os i Vivonio yderligere markedsandel i dette niche-marked i Europa.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141