23948sdkhjf

Omsætningsrekord: Styrer uden om tabsgivende projekter

Digitale værktøjer hjælper Sorø-virksomhed med at lande rekordomsætning
For Byggevirksomheden Kopp Sorø, der beskæftiger 100 medarbejdere og i 2017 sætter omsætningsrekord med 115 millioner kr., er digitale værktøjer som professionel kalkulation og sagsstyring helt afgørende for at kunne drive en effektiv og profitabel forretning.

- Selv om der er fremgang, så er der stadig hård konkurrence i markedet, så det handler for os om at koble os på væksten, så det også bliver en sund forretning. Det gør vi bl.a. ved at digitalisere sagsstyringen og tilbudsgivningen, så vi har vi et solidt fundament, der giver os langt bedre overblik til bedre at risikovurdere de enkelte sager, forklarer projekt- og byggeleder Michael Nygaard.
Virksomheden, som i de senere år har oplevet en vækst på 15-20 pct. årligt, er delt op i tre forretningsområder: Detailhandel og bygningsvedligeholdelse, Renovering og nybyggeri samt Restaurering af fredede og bevaringsværdige ejendomme. Og der har været vækst over hele linjen.

Vinder flere sager
Kopp Sorø kan byde på alle typer af opgaver bl.a. fordi de har egne tømrere, murere, malere og brolæggere. For fire år siden indførte Kopp Sorø det professionelle kalkulationsprogram, Sigma, bl.a. i forbindelse med tilbud på flere hovedentrepriser og derved mere komplekse sager, der ikke kunne klares med papir og blyant eller regneark.

Ifølge Michael Nygaard, så kan virksomhedens tre beregnere med Sigma regne tilbud meget mere detaljeret nu. Og med det store overblik laver de færre fejl og kommer nærmere kostprisen. Det betyder også, at Kopp Sorø vinder flere sager.

- Med Sigma er der en større sikkerhed for, at vi regner rigtigt. Vi har en sikkerhed for, at de materialer, timer mm. som vi taster ind, de kommer også med i det samlede regnestykke, fordi det sker automatisk. Og hvis vi går ind og retter i f.eks. timesatser, så skal vi kun gøre det ét sted, så bliver det automatisk rettet alle steder, forklarer Michael Nygaard.

Med strukturerne fra en underlæggende database bygger Sigma programmet på en brugervenlig og regneark-lignende brugerflade.
Men i modsætning til f.eks. Excel, så har Sigma indbygget en kalkulationsmotor, der sikrer præcise beregninger. Alle materialer, lønninger og andet kan indregnes, og det giver derfor fuldt overblik over de reelle omkostninger.
- Tidligere kendte vi ikke vores kostpris så nøjagtigt som i dag. At kende kostprisen er en forudsætning for, at vi kan være konkurrencedygtige, forklarer Michael Nygaard.

Regner dobbelt så hurtigt
Med et enkelt klik kan beregnerne for eksempel justere dækningsbidraget på alle poster. Tidligere da de arbejdede i Excel, skulle de justere hver enkelt post, hvis de f.eks. ville ændre dækningsbidraget på alle poster.

- Jeg vil skyde på, at vi regner dobbelt så hurtigt med Sigma i forhold til tidligere. Sigma har bl.a. indbyggede databaser, der betyder, at jeg kan gemme priser og erfaringer. Så skal jeg ikke starte forfra hver gang, og det sparer meget tid, supplerer beregner Carsten Lauritzen fra Kopp Sorø.

Artiklen er en del af temaet IT-værktøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.802