23948sdkhjf

Advarsel mod organiseret svindel ved bilsalg

FDM har aldrig tidligere oplevet så organiseret dansk svindel med kommissionsbiler. Bagmanden er sunket i jorden.

Et stort svindelnummer fra to danske auto-virksomheder er netop nu i gang og har kostet danske bilejere millioner, skriver DR, der har undersøgt og omtalt sagen i programmet Kontant. Også FDM advarer nu mod firmaerne Autobroker1 og Sælgminbil.nu, samt personerne bag, og kalder svindelen meget organiseret og planlagt.

De to firmaer, der ifølge cvr.dk er under tvangsopløsning, har indtil nu solgt biler ved såkaldt kommisionssalg, hvor bilejere afleverer bil eller registreringsattest til firmaerne, der så står for salget mod betaling. Normalt er firmaet garant for, at bil og registreringsattest ikke udleveres, før sælgeren har modtaget betaling. Men i de aktuelle sager har Autobroker1 og Sælgminbil.nu solgt bilen og udleveret registreringsattesten uden at udbetale pengene til sælgeren.

Ifølge DR's forbrugerprogram Kontant er mindst 17 danskere indtil videre blevet svindlet på den måde, og tallet vokser dag for dag.

Ingen af de to firmaer er i Ankenævn for Bilers udhængsskab på bilklage.dk, der fungerer som advarselslampe overfor bilkøbere.

En af de svindlede er Viktor Thomsen fra Otterup. Han satte sin BMW Z4 til salg hos Sælgminbil.nus afdeling på Fyn. I foråret fik han at vide, at Sælgminbil.nu solgte afdelingen til Autobroker1. Vilkårene for Viktor Thomsen forblev de samme, og det var den samme medarbejder, der stod for salget. Så han anede ikke uråd.

Kort efter havde Autobroker1 en køber til bilen. Viktor Thomsen afleverede bil, nøgler og registreringsattest til firmaet og fik et købsbevis på, at han ville modtage betalingen på cirka 180.000 kroner inden for få hverdage. Men han fik aldrig pengene, som det er sket for andre bilejere.

Alle bilerne er nu solgt videre og omregistreret. Der er ikke tinglyst gæld i Viktor Thomsens bil, så han står med tabet. Da han selv har afleveret bil og registreringsattest, er der heller ikke tale om tyveri, og forsikringen dækker ikke tabet.

Ifølge en tidligere ansat, Emilie Albjerg, er der svindlet for over fem millioner kroner alene i Autobroker1, der nu er under tvangsopløsning. Hun har meldt sin arbejdsplads til politiet.

Sælgminbil.nu ejes af en Kristian Eriksen. Salgschefen i firmaet, der ikke ønsker sit navn frem, bekræfter, at flere kunder ikke har fået deres penge, og at kun Kristian Eriksen har haft adgang til kontiene.

Sagerne er nu meldt til henholdsvis Fyns- og Københavns Vestegns Politi.

Ejeren Kristian Eriksen er sunket i jorden, og Kontant efterlyser folk med viden om sagen.

Ifølge cvr.dk står en person ved navn Martin Anderson i USA bag Autobroker1.

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156