23948sdkhjf

Nyt kapitel i Velux’ polske krig

Den polske producent af ovenlysvinduer, Fakro, truer sin danske konkurrent med injuriesag

Velux vandt sidste måned et slag i den langstrakte krig med konkurrenten Fakro, da Europa-Kommissionen afviste en klag om brud op konkurrencereglerne indgivet af den polske producent af ovenlysvinduer tilbage i 2012. 

Efter afgørelsen udsendte Velux en pressemeddelelse, som har fået Fakro til at reagere med trusler om en injuriesag. Det skriver Børsen.

Fakro hævder, at Velux i meddelelsen får blandet den afviste klagesag sammen med en anden, verserende sag om industrispionage.

Mulige nye efterforskningsskridt
Industrispionagesagen omhandler en nu tidligere Velux-chef, som angiveligt forsøgte at sælge forretningshemmeligheder til Fakro.

Det fik i 2016 den danske producent af ovenlysvinduer til at bortvise og politianmelde chefen. Han blev siden anholdt og varetægtsfængslet samt sigtet for at have overtrådt straffelovens bestemmelse om erhvervshemmeligheder. 

Fakro hævder, at flere møder i Polen skulle afsløre Velux’ brud på konkurrencereglerne. Velux anser omvendt møderne som bevis på industrispionage.

Til Børsen oplyser Nordsjællands Politi, som behandler omtalte sag om industrispionage, at man efter sommeren vil foretage en fornyet gennemgang af sagen og muligvis tage nye efterforskningsskridt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081