23948sdkhjf

Stadionbyggeri ramt af strid

Kontraktbrud, lyder anklagen mod entreprenør kort efter første spadestik på nyt stadion
Mandag aften blev der i Helsingør Kommune holdt et ekstraordinært byrådsmøde for lukkede døre om det nye 81,5 millioner kroner dyre 1. divisionsstadion i Helsingør.

Baggrunden for mødet var, at kommunen og entreprenøren B. Nygaard Sørensen A/S er blevet uenige om omfanget af en granskning af byggeriet. Ifølge Helsingør Kommunes udlægnin risikerer den manglende granskning tidligt i processen, at der kan opstå uenighed om, hvem der skal dække eventuelle uforudsete udgifter. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge et baggrundspapir, som blev uddelt på mødet, mener kommunen, at entreprenørfirmaet er sprunget fra en del af aftalen - og at kommunen rent juridisk har ret til at ophæve kontrakten.

På trods af utilfredsheden med entreprenøren besluttede et flertal bestående af K, seks ud af otte socialdemokrater, DF og Lokaldemokraterne, at byggeriet skal fortsætte med B. Nygaard Sørensen som entreprenør. Årsagen er, at det med stor sandsynlighed vil blive endnu dyrere at sende projektet i endnu et udbud.

- Rent instinktivt havde jeg lyst til at rive kontrakten i stykker. Men vi er altså nødt til at tænke rationelt, siger borgmester Benedikte Kiær (K) til avisen.

Adm. direktør Mikkel Baastrup, B. Nygaard Sørensen, havde mandag aften ingen kommentarer til sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125