23948sdkhjf

Arbejdere holder fast i industriferien

Selvom virksomhederne ikke lukker ned som tidligere, vælger de fleste stadig vanen tro at trække stikket i industriferien.

Fra i dag holder de fleste 3F'ere ferie og dermed følger industriarbejdere, håndværkere og chauffører en lang tradition med at holde fri i den gamle industriferie.

Også selvom det er lang tid siden, at begrebet industriferie blev afviklet, og virksomhederne derfor valgte at lukke produktionen ned i netop de uger.

Uge 29, 30 og 31 er nemlig i høj kurs, når det handler om at slukke boremaskinen og tage hjem på et velfortjent afbræk. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F blandt 900 af fagforbundets medlemmer.

Ifølge Anette Therkelsen, som er forsker i turisme på Aalborg Universitet, er det især danskernes vaner, der spiller ind i valget af ferieuger.

- Jeg tænker, at det har noget at gøre med vaner. De fleste danskere forbinder især juli måned med sommerferie, også selvom der er rig mulighed for at tage på ferie i andre måneder, hvor det typisk er billigere, siger hun til Fagbladet 3F.

Derudover peger Anette Therkelsen på, at mange af 3F’erne har børn i skolealderen. Og det er ifølge hende meget almindeligt, at de så vælger at tilpasse deres ferie efter børnenes.

- Mange med børn holder ferie, i skoleferien, som jo er i samme periode som industriferien, siger hun.

Fakta:
Her holder 3F'erne ferie
Uge 27: 9 pct
Uge 28: 17 pct
Uge 29: 36 pct
Uge 30: 39 pct
Uge 31: 31 pct
Uge 32: 21 pct
Kilde: Analyse Danmark blandt 900 af 3F's medlemmer medlemmer.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.091