23948sdkhjf

Skatteministeren: Små virksomheder snyder i skat

Skatteminister Karsten Lauritzens udmelding om, at mindre og mellemstore virksomheder er landets største skattesyndere og derfor fremover skal kontrolleres bedre og pålægges revisionspligt, mødes med hovdrysten og forundring hos blandet andet SMV Danmark.
Vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt kalder anklagerne grove og forkerte:

- Langt færre små og mellemstore virksomheder snyder i skat end for ti år siden, viser Skats egne tal. Derfor er det ”overkill” og nærmest en fornærmelse, at skatteministeren vil pålægge SMV’er revisionspligt, mener SMVdanmark – organisationen for små og mellemstore virksomheder.

Problemet er ikke, at SMV’er har dårlig moral, og det er helt urimeligt, at vores skatteminister truer så mange retskafne virksomheder med revisionstvang. Problemet er, at vores skatteregler er unødigt komplicerede. Derfor virker det desperat at tvinge virksomheder til at købe sig til hjælp til at håndtere et uhåndterligt skattesystem i stedet for at gribe fat om det egentlige problem, siger Jakob Brandt.

- Ministerens opgave bør derfor være at forenkle reglerne i stedet for at sende aben videre til virksomhederne, understreger Jakob Brandt.

Enklere regler er vejen frem
SMV Danmark mener, at enklere skattelovgivning, en større automatisering af indberetningerne, effektiv vejledning og en målrettet kontrol kan begrænse skattesnyd.
Samtidig vil indførelsen af en certificeringsordning for bogholdere kunne sikre højere kvalitet i SMV'ernes bogføring, samt at certificerede bogholdere bliver værdifulde sparringspartnere for flere SMV'er.

- Det er meget kortsigtet tænkning fra skatteminister Karsten Lauritzen, når han hiver det tunge skyts frem og truer alle Danmarks små og mellemstore virksomheder med at indføre revisionspligt. I stedet for en voldsom sanktion, der vil belaste tusindvis af retskafne virksomheder, bør indsatsen mod skattesnyd bygge på en forståelse af, hvorfor problemet opstår, fremhæver Jakob Brandt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078