23948sdkhjf

TEKNIQ: Vildskud fra skatteministeren om SMV-snyd

Regeringen er med skatteminister Karsten Lauritzen (V) i spidsen klar til at skærpe revisionspligten for små og mellemstore virksomheder. Der må være tale om et vildskud i varmen fra ministerens side, mener brancheorganisationen TEKNIQ.

På baggrund af en analyse fra SKAT siger ministeren, at de mindre virksomheder er skattesnydere, og han vil derfor blandt andet skærpe revisionspligten. TEKNIQ Installationsbranchen kalder udmeldingen meget uheldig.

- Ministeren mistænkeliggør med ét hug alle landets små og mellemstore virksomheder. Jeg undrer mig over, at man er parat til at gennemføre så gennemgribende politiske initiativer på baggrund af en relativt lille gruppe, der bevidst omgås skattereglerne, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ.

Han gør samtidig opmærksom på, at de små og mellemstore virksomheder udgør to tredjedele af dansk erhvervsliv.

- Det er en stor andel, og derfor oplever vi desværre også, at der er brodne kar mellem de mange virksomheder. Men størstedelen af de små- og mellemstore virksomheder består af hæderlige folk, der betaler deres skat, og som i øvrigt efterlever alle krav og regler. Ifølge SKATs compliance-undersøgelser er 90 procent af virksomhederne indstillet på at betale den korrekte skat. De skal jo ikke straffes, fordi nogle få virksomheder ikke følger loven, siger han.

- Virksomhederne oplever i forvejen, at der er mange bureaukratiske byrder forbundet med at drive virksomhed. Med en yderligere skærpelse af revionspligten vil der blive endnu én i bunken – det er helt unødvendigt, siger Niels Jørgen Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189