23948sdkhjf

Sæt din kvalitetssikring i system, mester !

Øget lovgivning, professionalisering og større krav fra bygherrerne har gradvist øget kravene til virksomhederne i byggebranchen om egenkontrol og dokumentation af deres kvalitetssikring over for bygherren og dennes rådgivere.
Derfor er det vigtig, at mester for sat system i tingene.

- I Danmark har vi mange små og mellemstore virksomheder inden for byggebranchen, og mange af dem er kendetegnet ved en ringe grad af digitalisering og begrænset brug af IT til at understøtte byggeprocesserne, siger Jimmy Borch, der er adm. direktør og grundlægger af den danske softwareudvikler Monosoft.

Monosoft har i samarbejde med østjyske Aalsrode Tømrerfirma udviklet en enkel løsning til kvalitetssikring i byggeriet. Aalsrode Tømrerfirma er en familieejet virksomhed med mere end 100 år på bagen. Virksomheden beskæftiger godt 100 medarbejdere i både store og små totalentrepriser.

- Med Monosofts løsning kan vores medarbejdere let gennemgå alle kvalitetsparametre i de forskellige faser af byggeprocessen. Til hver fase eller område er der 80 punkter, der skal tjekkes. Det understøtter vores egenkontrol og gør den mere ensartet, når alle benytter samme digitale værktøj. Men det gør også arbejdet med at dele dokumentationen med bygherren og andre meget lettere, siger direktør Tim Lundby fra Aalsrode Tømrerfirma.

- Tidligere skulle vores byggeledere bruge meget tid på at sammenstykke dokumentationen fra mange forskellige kilder. Nu er det indsamlet og arkiveret i skyen via en app på medarbejdernes smartphones og med et enkelt tryk kan vi printe en fin rapport af høj kvalitet. Det har reduceret vores tidsforbrug betydeligt og skaber en mere ensartet kvalitetssikring og dokumentation, forklarer han.

Fokus på brancheløsninger
Monosoft blev etableret af Jimmy Borch i 2010 som et IT-konsulenthus. I 2015 tog han en stor strategisk beslutning om at forvandle virksomheden til softwarehus med udgangspunkt i nogle af de brancheløsninger, man allerede havde udviklet til bl.a. skovbrug.

- Vi fokuserer på at udvikle vores ”Monosoft Business Suite” med en række brancheløsninger som for eksempel til skovbruget og nu senest byggeriet. I Danmark har vi ca. 80 pct. af de større skovbrugskunder og fokuserer nu på udlandet.
Byggeriet er en meget større branche, og her vil vi gerne vokse i de kommende år, fortæller Jimmy Borch.

Artiklen er en del af temaet IT-værktøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078