23948sdkhjf

Sådan kommer du bedst gennem en varm arbejdsdag

Den seneste måned har flere bygge- og anlægsvirksomheder henvendt sig til Dansk Byggeri for at høre, om der er særlige regler for, hvordan medarbejderne skal arbejde i varmen. Og rådet er faktisk ganske enkelt: Husk at drikke rigeligt vand og brug solcreme, lyder rådet.

Ifølge DMI forsætter det gode vejr i august. Som arbejdsgiver og mester har du faktisk ansvaret for at indrette arbejdet sikkerhedsmæssigt og sundhedsmæssigt forsvarligt.

- Det gælder også i varmen. Og derfor opfordrer jeg vores medlemsvirksomheder til at tale med medarbejderne om, hvordan man bedst får indrettet arbejdspladsen i varmen. Kan der for eksempel sættes en blæser eller parasol op? Eller kan arbejdet rykkes rundt efter, hvordan bygningernes skygger flytter sig i løbet af dagen?, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri.

Hun minder om, at det også er vigtigt at tale med bygherren, hvis det er nødvendigt at tage særlige forholdsregler.

Drik rigeligt med vand
Stærk sol og fysisk arbejde giver sved på panden. Når vi sveder, forsvinder en del af den salt og vand, vi har i kroppen.
- Derfor er vigtigt at drikke rigeligt med vand i løbet af en arbejdsdag. Og selv om det kan være fristende at slukke tørsten i sodavand eller energidrik, er vand langt det bedste, siger Mette Møller Nielsen.
Skal man arbejde i solen, skal man også selv huske at bruge solcreme. Især læberne er udsatte i solen, fordi der ikke er pigment i dem.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094