23948sdkhjf

DEBAT: Mere revision gør det sværere at drive virksomhed

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har netop været ude og gøre de danske små- og mellemstore virksomheder til skattesyndere. Det gør han på baggrund af en rapport fra Skat, der fastslår, at statskassen går glip af indtægter på 22,8 mia. kr., hvor af de mindre virksomheder tegner sig for de 12 mia. kr. Herefter får den lempede revisionspligt en del af skylden.

Lad det være sagt med det samme, at Arbejdsgiverne på ingen måde bifalder, at nogen snyder i Skat. Det fremgår da også af Skats egen vurdering, at kun anslået 10 procent snyder bevidst. Resten fremkommer ved, at reglerne er komplicerede, og at virksomhederne ikke forstår lovgivningen. Det var så her, vi ville forvente, at man rettede fokus mod Skat, der åbenbart ikke er gode nok til at vejlede virksomhederne.

Skat slipper for arbejdet
Men nej. I stedet vil man skrue op for revisionspligten og derved pålægge flere virksomheder lovmæssigt at få lavet et revideret regnskab, hvor prisen ligger omkring 20.000 kr. Det er en del penge for mange mindre virksomheder, der de senere år har kunnet nøjes med eksempelvis et såkaldt review.

Revisorerne gnider sig uden tvivl i hænderne. De kan se frem til mange flere kunder i butikken. Og så løser skatteministeren tilsyneladende problemet. Ikke ved at få hans egne folk i Skat til at stramme op, men ved at få revisorerne til at klare arbejdet - på SMV’ernes regning selvfølgelig.

Stop for byrder
Vil det så betyde, at man får fanget flere skattesyndere. Næppe. Forskellen på, om man får lavet et revideret regnskab eller et såkaldt review er mest prisen. Der er en række ting, man ikke kan læse ud af et revideret regnskab. Det kommer der ikke flere penge i statskassen af. Men det bliver mere omkostningsfuldt at drive en lille virksomhed.

Er det den vej politikerne beslutter sig for at gå, er det afgørende, at Karsten Lauritzen holder fast på, at virksomhederne ikke skal pålægges en alt for stor administrativ byrde, og derved lever op til regeringens eget byrdestop.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094