23948sdkhjf

Overtræder du burka-forbuddet, mester ?

Det er nok de fleste bekendt, at der er indført et såkaldt tildækningsforbud – bedre kendt som burka-forbuddet – i det offentlige rum.

Der er ret heftige bøder for at overtræde forbuddet. Første gang koster det 1.000-, kr., anden gang 2.000,- kr. og tredje gang 5.000,- kr. Hvis man stadig overtræder forbuddet er der 10.000 kr. i bøde hver af de følgende gange.

Men, hvornår risikerer man som håndværker at løbe ind i problemer ? En del håndværksarbejde kræver jo netop at man er tildækket. Ja, man kan faktisk få en bøde for ikke at benytte de korrekte værnemidler omkring næse, mund og øjne.

Selvom der kan være grænsetilfælde, så har håndværkere dog intet at frygte, når de ifører sig støvmasker og heldragter med hætte på. Da der er tale om et såkaldt ”anerkendelsesværdigt formål” er det selvfølgelig ikke et brud på loven at dække sig til som håndværker.
Men, man gør klogt i at afklæde sig heldragt med hætte og støvmaske, hvis man skal hente en burger eller en fransk hotdog i gril-biksen i spisepausen.

Se mere om reglerne her

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078