23948sdkhjf

Faldsikring: Effektiv sikring af ovenlyskupler

Loven er klar: De ansatte skal sikres mod nedstyrtning og gennemstyrtning ved arbejde og færdsel i højden - herunder nær ovenlysvinduer og -kupler. En udfordring som oftest løses ved opsætning af rækværk, wiresystemer og skinneløsninger, hvortil medarbejderne er fastgjort med personligt sikkerhedsudstyr.

Men det kan være både kostbart, tidskrævende og besværligt at etablere og vedligeholde, hvilket fik faldsikringsspecialist Jan Dalgaard til at tænke i alternative baner. Løsningen er lige så enkel, som den er oplagt: Sikkerhedsgitre til nem, hurtig og sikker montage direkte på ovenlysvinduer, kupler og tagadgange.

Det er virksomheden Ovenlyssikring.dk, som står bag sikkerhedsgitrene der leveres på mål og passer til alle typer og størrelser af ovenlyskupler og taghuller. De monteres med tilhørende specialbeslag på kuplens ramme og er testet efter standarderne DS/EN 13049 og DS/EN 1873. På oplukkelige vinduer og kupler monteres sikkerhedsgitrene på den bevægelige del, så vinduet stadig kan åbnes.

Sparer eftersyn
Sikkerhedsgitrene betragtes som kollektiv sikring og er derfor ikke underlagt et årligt lovpligtigt eftersyn, som det er tilfældet med personligt faldsikringsudstyr. Når gitrene fra Ovenlyssikring.dk først er monteret, har virksomheden en permanent og billig faldsikring.

Montering af sikringsgitre fra Ovenlyssikring.dk udgør kollektive sikkerhedsforanstaltninger, som beskrevet i AT-vejledning 2.4.1 og 2.4.2. Dermed kan arbejdet trygt udføres inden for den gældende lovgivning.

Læs mere om sikkerhedsgitrene og Arbejdstilsynets regler her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095