23948sdkhjf

Fællesindkøb: Skifter oliefyr ud med varmepumper

Nogen gange er opgaven nemmere, når man er flere om det. Det kan ejer af en ny varmepumpe Carsten Mortensen nikke til:
- Selvfølgelig giver det mening at slå sig sammen med andre boligejere, når man skal smide oliefyret ud og købe en effektiv varmepumpe. Det giver stordriftsfordele og mulighed for at sparre med andre boligejere om fordele og ulemper ved de forskellige tilbud på varmepumper.

Carsten Mortensen, indehaver af Frishop.dk, er formand for en borgergruppe, der sammen har indhentet tilbud på varmepumper. Gruppen, der nu er 5 og måske bliver 7, indgår nu en aftale med firmaet Klimadan.

Hos leverandøren er energikonsulent Peter Davidsen glad for den beslutning:

- Jeg er stolt over, at boligejerne valgte vores tilbud. Boligejerne har været spændende at arbejde med, ikke mindst fordi de havde forberedt sig godt. Inden vi blev bedt om at byde på opgaven havde boligejerne allerede været til informationsmøder om udskiftning af oliekedler. Det er ikke sidste gang vi byder på denne type opgave, og vi håber, at flere kommuner laver den slags initiativer.

Initiativet til informationsmøderne, blev organiseret af Energialliancen Trekanten (Vejle, Kolding, Middelfart, Fredericia, Billund og Vejen Kommuner) og oplæg kom fra folkene fra www.sparenergi.dk . I forbindelse med møderne kunne boligejerne skrive sig på en liste over "seriøse boligejere", der var indstillet på at udskifte oliekedlerne. Herfra tog boligejerne selv kontakt til de leverandører som de gerne ville have tilbud fra, med en smule facilitering fra kommunerne.

Det er en type projekter, som vi vil se langt flere af. I hvert fald hvis det er op til borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, Middelfart Kommune.
- Vi arbejder benhårdt på grøn omstilling og bæredygtige fællesskaber, altså, at vi sammen med borgerne tager initiativer og skaber fælles bæredygtige resultater. Fælleskøb af varmepumper er et rigtig godt eksempel på, at kommunerne servicerer borgerne med råd og vejledning, faciliterer møder og hjælper med alt bøvlet. Jo, det kan virke nytænkende og vildt at vi sådan understøtter fælleskøb af varmepumper. Men det er jo grundlæggende fuldstændig i tråd med det en kommune egentlig er, nemlig et fællesskab om at løse fælles interesser og behov, hvad enten det er undervisning, ældrepleje eller kollektive energitiltag. At borgerne i dette projekt sparer penge og reducerer CO2udledningen med 15-25 tons er en gevinst både for den enkelte og samfundet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109