23948sdkhjf

Arbejder du også mere end dine svende, mester ?

En ny undersøgelse fra SMVdanmark viser, at en ejerleder i gennemsnit arbejder 52 timer om ugen og holder knap 4 ugers ferie om året.
- Vi ved jo godt, at ejerlederne er et flittigt folkefærd, så at vores undersøgelse viser, at de arbejder langt mere end en almindelig lønmodtager kommer ikke bag på os, siger SMVdanmarks cheføkonom Lars Magnus Christensen.

SMVdanmark repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder, SMV’er, heriblandt mange ejerledere. Undersøgelse, som er udarbejdet i juni viser, at ejerlederne i gennemsnit arbejder 52 timer om ugen og i gennemsnit holder mindre end 4 ugers ferie.
Til sammenligning så arbejder en almindelig lønmodtager, ifølge en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, i gennemsnit 36 9 timer om ugen. En gennemsnitlig ejerleder arbejder med andre ord 16 timer mere om ugen end en gennemsnitlig lønmodtager.

Mere end 60 timer om ugen
- I vores undersøgelse kan vi også se, at 15 pct. af de adspurgte ejerledere arbejder mere end 60 timer om ugen. Ansvaret med at lede en mindre virksomhed, hvor der ofte er for få hænder til at løfte opgaven, betyder med andre ord, at man som ejerleder i langt højere grad selv må træde for at få virksomheden til at fungere, siger Lars Magnus Christensen.

I undersøgelsen svarer 43 pct., at de mangler tid til deres familie, 39 pct. svarer, at de mangler tid til fritidsaktiviteter og 38 pct. svarer, at de mangler tid til markedsføring og salg i deres virksomhed.

1 pct. holder aldrig ferie
SMVdanmarks undersøgelse viser også, at en ejerleder i gennemsnit holder mindre end fire uges ferie om året. 1 pct. svarer, at de aldrig holder ferie. Til sammenligning har en lønmodtager ret til fem ugers ferie på et år.
- Selvom ejerlederne arbejder flere timer i gennemsnit om ugen end lønmodtagerne, så holder de ikke mere ferie. Vores undersøgelse underbygger påstanden om, at en ejerleder føler et stort ansvar over for sin virksomhed og er drevet af en bestemt livsstil, hvor virksomheden og privatlivet ofte lapper ind over hinanden, siger Lars Magnus Christensen.

Hovedpointer fra undersøgelsen:

• Ejerlederne arbejder i gennemsnit 52 timer om ugen
• Ejerlederne har i gennemsnit 3,8 ugers ferie om året
• 66 pct. af ejerlederne arbejder mellem 41-60 timer om ugen
• 66 pct. af ejerlederne har maksimalt 4 ugers ferie

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Til håndværkets folkemøde måler landets mest talentfulde lærlinge deres skills
Til håndværkets folkemøde måler landets mest talentfulde lærlinge deres skills
Rejsegilde nummer to på tre måneder i samme boligområde
Efter kun fem år skal Carlsberg Byens vartegn renoveres
Servicevogne plyndres for dyrt værktøj – politiet har svært ved at følge med
Tømrerlærling og legatmodtager: Juliane vil skabe et netværk for kvinder i branchen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125