23948sdkhjf

Dyrere end ventet: Kystsikring stiger med 10 mio. kroner

Prisen på kystsikringen af 468 ejendomme i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg fortsætter med at vokse. Denne gang bliver der lagt yderligere 10 millioner kroner på prisen sammenlignet med det estimat, Roskilde Kommune kom med for cirka 15 måneder siden, skriver DAGBLADET Roskilde.

Det positive er, at projektet nu har været i udbud, så prisen virker til at være noget mere realistisk end alle de hidtidige bud, som kommunens egne eksperter er kommet med - og der har efterhånden været en del. Kystsikringen i Jyllinge har både været vurderet til at koste 19, 35 og 55 millioner kroner.

Nu ser prisen ud til at lande på 64,5 millioner kroner, ifølge det oplæg, som forvaltningen har lavet til politikerne i klima-og miljøudvalget i Roskilde Kommune.

Borgmester Joy Mogensen (S) er klar til, at Roskilde Kommune holder sit løfte om at betale halvdelen af projektet.

- Det vil være min indgang til det her. Men en tillægsbevilling af denne størrelse er bundet af enighed i budgetforligskredsen. Jeg tror, forligskredsen er indstillet på, at vi holder fast i, at vi giver 50 procent, siger Joy Mogensen til DAGBLADET Roskilde.

Ifølge forvaltningens udregninger skal en grundejer, der er berørt af projektet, nu forvente at skulle betale mellem 150 og 400 kroner om måneden for at blive beskyttet mod vandmasserne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.252