23948sdkhjf

Rockwool forventer højere vækst

Ifølge en pressemeddelelse fra Rockwool forventer selskabet en vækst i omsætningen på 13-15 procent, mod tidligere 7-10 procent. Det skriver Ritzau Finans ifølge Berlingske Business.

I vækstforventningerne er det indregnet, at opkøbet af den schweiziske isoleringsproducent Flumroc vil påvirke væksten positivt med 2-3 procent.

Uændret overskudsgrad
Rockwool fastholder forventningerne til driftsmarginen, og isoleringskoncernen forudser dermed fortsat en overskudsgrad (EBIT-margin) på omkring 13 procent.

Samtidig har selskabet præsenteret foreløbige resultater for de første seks måneder af 2018, hvor salget steg 17 procent målt i lokale valutaer – til 1.270 mio. euro.

- Salgsvæksten har været drevet af stigende byggeaktivitet og høj efterspørgsel efter brandsikre isoleringsprodukter. Markedsforholdene for den resterende del af året ser fortsat lovende ud i de større europæiske stenuldsmarkeder, inklusive Tyskland, Polen, Frankrig og Storbritannien såvel som i Nordamerika, skriver Rockwool i meddelelsen.

Pres på produktionskapacitet
I andet halvår forudser ledelsen som tidligere udmeldt en del pres på produktionskapaciteten samt øgede logistikomkostninger.

- Vi føler os dog sikre på, at vores dedikerede medarbejdere kan leve op til forventningerne, og at koncernen forsat kan levere en tilfredsstillende vækst i andet halvår, lyder det fra isoleringskoncernen.

Driftsresultatet (EBIT) voksede desuden 47 procent i perioden til 161 mio. euro, viser de foreløbige tal, og det sikrer en overskudsgrad på 12,7 procent i første halvår.

Rockwool offentliggør det fulde regnskab for første halvår af 2018 den 24. august.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094