23948sdkhjf

Cementgigant klar med digitale værktøjer

Avanceret hærdeteknologi kan optimere produktionen af beton og betonkonstruktioner. Men kalkulationsværktøjerne bruges mest af de større entreprenører og rådgivere, fordi de er for komplekse og ikke særlig brugervenlige.

Det vil Aalborg Portland nu lave om på. To softwarebaserede værktøjer; AP Maturity og AP TempSim, har erstattet ældre, Excel-baserede programmer. Målet er at gøre avanceret hærdeteknologi lettilgængeligt for en større del af kunderne i byggebranchen.

- Kombinationen af lav brugervenlighed, høj kompleksitet og høje omkostninger har betydet en begrænset anvendelse af avanceret hærdeteknologi i praksis i den danske byggebranche. Netop derfor har vi over det seneste år opdateret en række af vores let anvendelige kalkulationsværktøjer, siger Jacob Thrysøe, der er produktteknisk konsulent hos Aalborg Portland, i en pressemeddelelse.

AP Maturity anvendes til optimering af produktionen af betonkonstruktioner og henvender sig især til elementbranchen. Programmet beregner henholdsvis styrke og modenhed i en hærdnende beton ud fra en kendt styrkeudvikling og en temperaturmåling. Fordelene herved er blandt andet øget produktivitet grundet kortere afformningstid samt færre skader ved afformning.

Tilsvarende giver den opdaterede udgave af AP TempSim en række fordele gennem simulering af temperaturudvikling i simple hærdnende betontværsnit. Viden om temperaturudviklingen i et hærdnende betontværsnit mindsker nemlig risikoen for termorevner og øger samtidig betonkonstruktionernes kvalitet.

Ifølge Aalborg Portlands salgsdirektør René Fich Jespersen kommer der flere forbedringer i fremtiden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144