23948sdkhjf

Puster liv i afdød regel om lettere generationsskifte

.
En tre år gammel debat om den såkaldte formueskattekurs er vakt til live igen. Det sker efter, at erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) tirsdag sagde til PolicyWatch, at regeringen ikke regner med at kunne fjerne arveafgiften for virksomheders generationsskifter i denne valgperiode.

Derfor er flere politikere åbne for at diskutere en genindførelse af den såkaldte formueskattekurs.

Det skriver PolicyWatch.dk.

- Fordelen ved den tidligere model var, at det var meget let at lave en skattemæssig korrekt værdiansættelse af virksomheder. Nu er den gamle formueskattekurs afskaffet. Men hvis man kunne finde en tilsvarende let måde at opgøre virksomhedernes skattemæssige værdi, så skal vi bestemt gå videre med det, siger Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen til netmediet.

Formueskattekursen, der blev afskaffet af den daværende skatteminister Benny Engelbrecht (S) i februar 2015, blev brugt til at værdiansætte virksomheder i forbindelse med et generationsskifte. Det gjorde det let for virksomhederne at vide, hvad der skulle betales i afgift til staten, når en virksomhed skifter hænder fra én generation til den næste.

Venstre regeringspartnere Liberal Alliance og De Konservative er begge positive over for at genindføre formueskattekursen i en eller anden form. Det samme gælder Dansk Folkeparti:

- Det var dybt beskæmmende, da den daværende skatteminister uden videre ændrede formueskattekursen. Det gav dyrere arveomkostninger ved generationsskifter. Det kritiserede vi ganske højlydt. Nu er pengene indregnet i statsfinanserne, og det betyder, at en tilbagerulning koster penge. Det skal finansieres, siger Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, til PolicyWatch og fortsætter:

- Vi er ikke tilhængere af afskaffelsen af formueskattekursen. Men hvis den skal indføres igen, så skal det finansieres med danske kroner og ikke matadorpenge. Det må regeringen gerne komme med et forslag til.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094