23948sdkhjf

Har du styr på tilbudsgivningen, mester ?

IT-værktøjer til tilbudsgivning giver dig overblik og mere ro i maven, mester
Der er travlt i bygge- og anlægsbranchen i disse tider, og for mange handler det ikke om at finde flere opgaver, men om at producere og levere dem man allerede har fået i hus.

Omvendt er det stadig relevant at kunne afgive præcise tilbud, og gerne uden at bruge for meget tid på det. I disse tider, hvor det går godt på markedet, er det vigtigt at tjene så mange penge som muligt på sagerne, så der er lidt penge på kistebunden når markedet på et tidspunkt vender.

Der findes en række IT-værktøjer, som kan gøre det nemmere for håndværks- og entreprenørvirksomheder at afgive præcise tilbud, baseret på erfaringspriser fra tidligere sager. Der findes IT-værktøjer, der kan sikre at afgivne tilbud opbevares så der kan følges op på dem, så de sager man allerhelst vil have kan behandles professionelt. Man kan også følge op på hvilke kunder man vinder sager hos, og hvilke kunder som bare indhenter en skyggepris.

Gode erfaringer
Et par af de forrige års vindere i Mester Tidendes og Licitationens-Byggeriets Dagblads IT-modenhedskonkurrence i kategorien Tilbudsgiving fortæller her, hvor vigt8igt det er for dem at have effektive IT-værktøjer til at håndtere deres kalkulation og tilbudsgivning.
I 2015, efter en hård konkurrence, løb Drøhse-Tømrer & Snedker ApS med sejren indenfor tilbudsgivning. Mester Tidenden har været i kontakt med tømrermester Tue Enghave Jensen, som tre år efter konkurrencen stadig er i gang med at optimere virksomhedens IT-løsninger.

- IT er vigtigt for os. Det er vores styrepind i dagligdagen, og vi optimerer hele tiden på det. Der er mange retninger, hvor IT kan hjælpe; både med mere effektivt arbejde og med fleksibilitet. Vores seneste IT-investering er KS (kvalitetssikring) baseret, så vi kan dokumentere mere og mere – og her kommer IT jo rigtigt i spil.
Mester Tidende har også forhørt sig hos sidste års vinder, Finn A. Christensen A/S (FAC), som har drøntravlt i øjeblikket. Virksomheden har gennem mange år optimeret IT-værktøjerne og tænker dem tæt sammen med arbejdsprocesserne.

- Det går rigtig godt med forretningen. Vi har rigtig travlt i øjeblikket – men det er godt. Vores IT fungerer, men for at kunne kigge længere fremad og planlægge mere end de næste 14 dage, er vi i gang med at bruge andre funktioner.

Efter konkurrencen har vi fået masser af omtale i lokale medier, og vi har fået mange opgaver. Men om det kommer af konkurrencen eller ej, det er svært at sige. Men det har været en god oplevelse at være med i konkurrencen, siger økonomidirektør Carina Hyttel.

[
b]ER DU IT-MODEN, MESTER !!![/b]
Hvis du har implementeret IT-værktøjer til tilbudsgivning i virksomheden, kan du deltage i konkurrencen om at blive Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomhed i kategorien: Tilbudsgivning. Mester Tidende står igen i år klar til at hædre de digitale frontløbere i bygge-og anlægsbranchen, indenfor tilbudsgivning og kalkulation.
De første 30 nomineringer er allerede indgivet. Og igen i år vil vi finde de mest IT-modne indenfor følgende kategorier:
Tilbudsgivning
Planlægning
Udførelse
Aflevering
Administration
Alle kan nominere virksomhederne, og man kan nominere sig selv til at deltage i konkurrencen om at blive Danmarks mest IT-modne håndværks- eller entreprenørvirksomhed.
Som vinderne fra de forrige års konkurrencer viser, så er det ikke alene et mål i konkurrencen at have en masse IT-programmer, computere, tablets eller mobiltelefoner. Det handler om, at det IT-værktøj, som virksomheden har implementeret passer til medarbejderne og de arbejdsprocesser de møder i hverdagen.
Læs mere om konkurrencen på www.itbyg.dk , hvor du også kan fortage nomineringer

Artiklen er en del af temaet IT-værktøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078