23948sdkhjf

Ung iværksætter gør resttræ til specialdesign

God modtagelse får 27-årig til at satse fuldt ud på håndlavede knivskæfter

Early Nature er navnet på 27-årige Steffen Jarls firma, hvor han omdanner resttræ til knivskæfter til i håndlavede knive. Det skriver Vejle Amts Folkeblad. 

Design og fremstilling af knivskæftene står Steffen Jarl selv for, mens knivbladene i damaskus-stål kommer fra et danske firma. Det har først venner nydt godt af, inden salget begyndte i det små. 

- Det er alt sammen resttræ, som jeg får forskellige steder fra. Eksempelvis har jeg lavet nogle skæfter i cuba-mahogni, der stammer fra en gammel tobaksfabrik i Kolding, som blev revet ned. Der blev det brugt i et gelænder, og det er mindst 150 år gammelt. Derudover får jeg blandt andet træ fra et bådeværft i Frederikshavn, som ligger det til side til mig, når de har stykker, som er for små til deres brug, siger Steffen Jarl til Vejle Amts Folkeblad. 

Siden april har Steffen Jarl sat mere tid af til knivfirmaet og mindre til sit job som pædagog på en efterskole. Om nogle måneder siger han så helt farvel til efterskolen for at hellige sin Early Nature fuldt ud. 

Kunderne var i starten mænd mellem 25 og 55. Siden er kvinder også begyndt at købe knivene med genbrugstræ. Nu satser den unge iværksætter så på at sælge til kokke, som med hans ord vil have noget unikt til hjemmet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25