23948sdkhjf

50 år som elektriker: Stadig dejligt at snakke med kunderne

På fredag den 7. september inviterer TeknikGruppens afdeling Ølholm El a/s til reception i Gudenåcentret i Tørring for at fejre en af deres trofaste medarbejdere, Knud Erik Vinther, der kom i lære som elektriker i sommeren 1968 lige efter 9. klasse og har været ansat lige siden kun afbrudt af et års militærtjeneste.

- Jeg blev fanget af det der med elteknik og troppede op hos chefen og spurgte, om jeg kunne få en plads - og det kunne jeg, fortæller Knud Erik Vinther, der under sin årelange ansættelse har oplevet, hvordan branchen har udviklet sig:
- Dengang jeg startede blev vi ofte kaldt ud til de mange små landbrug på egnen, når malkemaskinen, køleren eller roemaskinen svigtede. Vi sørgede også for at holde gang i værkstederne, mejerierne og vandværkerne Man skulle handle hurtigt, når elteknikken svigtede, husker Knud Erik Vinther.

Gaskomfurer blev skiftet ud med elektriske, og vaskemaskinen holdt sit indtog hos mange landbrug og private husholdninger:

- Havde vi en halv time til overs, gik vi i kælderen og sørgede for at reparere barbermaskiner, vaskemaskiner og kreaturklippere. Det var egentlig sjovt at finde og rette fejlen. Det gør vi ikke i dag, da det jo ikke kan betale sig at reparere hverken barbermaskiner eller vaskemaskiner.

Kunderne ringer til Knud Erik
Knud Erik Vinther holder sig primært til landbrug og mindre virksomheder og er stadig en vigtig mand på holdet:

- Han driver næsten sin egen forretning i forretningen med sine egne kunder, som ikke ringer til Ølholm El, men til Knud Erik, fortæller direktør Kurt Ulstrup Aagaard, der har ca. 25 medarbejdere ansat.

Jubilaren har gennem årene været rundt hos mange landbrug, virksomheder, værksteder og også private boliger. Kunderne kender ham, og han kender dem:
- Noget af det bedste ved mit job er jo også at komme ud til mange mennesker, få en snak med dem og høre om deres liv, siger jubilaren, der har svært ved at tro, at så mange år er fløjet af sted.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204