23948sdkhjf

Vil kun sælge bæredygtigt træ

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Den privatfondsejede byggecenter- og trælasthandel Johannes Fog, der er blandt de markedsledende i København og Nordsjælland, stiler mod 100 pct. bæredygtigt træ til salg til både professionelle og private kunder. Det betyder, at salget til private kunder nu følger tendensen fra byggebranchen, hvor efterspørgslen på PEFC- og FSC-mærkede produkter længe har været stigende.

- Da vi opnåede miljø- og bæredygtighedscertificeringerne for 3 år siden, var der ikke samme interesse for, hvor træet kom fra, men det har ændret sig siden. I dag mærker vi tydeligt, at efterspørgslen stiger. Kunderne vil - ligesom med madvarer i supermarkedet - være sikre på, at de produkter, de køber, er bæredygtige, forklarer indkøbschef Steffen Lund Madsen.

Bæredygtigheds-standarder er ikke nyt i byggebranchen, hvor entreprenører har tilført projekter værdi gennem bæredygtighed gennem de seneste 10-15 år, hvor mærkningerne for alvor har vundet frem. De private begynder nu også at følge trop. Det skyldes ifølge indkøbschefen et øget globalt og tværindustrielt fokus på bæredygtighed og ansvarlighed, der nu slår igennem hele vejen rundt.

- Johannes Fog har de krævede processer implementeret i alle vores forretninger – og udvider løbende sortimentet af certificerede produkter. For at understrege ambitionen er virksomheden således også medlem af både PEFC og FSC, fremhæver Steffen Lund Madsen.

Indkøbspolitik skal flytte markedet
Johannes Fog har for længst erkendt, at bæredygtighed er en god forretning, og det er den eneste vej frem, hvis byggemarkedet skal fremtidssikre både kunder og miljø. En tendens der harmonerer udmærket med Fogs Fond, der står som ejer af Johannes Fog, og bl.a. har til formål at arbejde for at forbedre miljøet og samfundsforhold generelt.

Hos FSC Danmark er man ikke i tvivl om, at Johannes Fog bevæger sig i den strategisk rigtige retning, og glæder sig over at hilse Johannes Fog velkommen i klubben af medlemmer med 100 pct. indkøbspolitikker, der tæller både entreprenører, producenter og detailhandel.

Sekretariatsleder hos FSC Danmark Loa Dalgaard Worm fortæller:
- Når vores medlemmer melder 100 pct. indkøbspolitikker ud til offentligheden, så flytter det meget i markedet især nedad i kæden. Samtidig er det et stærkt signal indadtil til alle medarbejdere om, hvilken retning virksomheden ønsker at gå i - et signal som skaber både retning, arbejdsro og medarbejderstolthed.

Selvom FSC-certificeringen er et stort skridt i den rigtige retning for Johannes Fog, stopper byggecenter- og trælasthandlen ikke her. Virksomheden ønsker nemlig også at blive bedre til at rådgive kunderne i bæredygtighed, og gennemfører løbende uddannelse af personalet.

FSC og PEFC
FSC står for Forest Stewardship Council, og når forbrugerne går efter mærkningen, er de med til at sikre naturen og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra.
PEFC er en forkortelse af Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. PEFC fastsætter kriterierne i dialog med interessenter, f.eks. skovejere, virksomheder og miljøorganisationer.

Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Nyhedsbrev

Se alle Medlemmernes egne nyheder

”Vælg bæredygtigt” når der skal bygges eller renoveres

Mobil aircondition med WIFI og naturligt kølemiddel

VVS-Grossist tager stort socialt ansvar

Pettinaroli - måske det bredeste vvs-sortiment på markedet

Ara-el præsenterer ATyS S

40 fods støjdæmpet container med opsamlingskar

VVS-grossist investerer i fremtidig arbejdskraft

Grindex løsninger til industrien

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologi

Riwal ekspanderer i Europa

Optimér din viden om transformerstationer (10/0,4 kV)

ATyS d M fra Socomec

Michael Mottlau ny advisor hos V2C

Yderligere skærpelse af 10kg reglen i 2020?

Står du og mangler en surring?

Portalkraner til håndtering og transport

Bekymret for vandkvaliteten? Udskift bekymringen med en kølig, ren og smagfuld tillid

Dekorationssten.

KTR BoWex Buetandskobling

Fremtidens Fundament og DJ Boringer opfører træhus

Best Practice: Levering af cement

Overvågning og styring af elektricitet

Grøn og klimavenlig serverkøling

Udendørs elevator nedtagning & nyopsætning på 1 dag!

Prøv Daarbak's sommerspin!

Send til en kollega

0.173