23948sdkhjf

TOP 3: De kan blive de bedste til træbyggeri

Den 27. september bliver det afgjort, hvem der i de kommende to år kan kalde sig Danmarks bedste til træbyggeri.

Dorte Mandrup, Lenschow & Pihlmann samt Einrum Arkitekter er med i opløbet om den prestigefulde Danish Wood Award, som i år fejrer 60 års jubilæum.

Dorte Mandrup er nomineret for den omfattende modernisering og udbygning af Vadehavscentret i Ribe, hvor hun har skabt et enestående bygningsværk, der er en arkitektonisk oplevelse i sig selv.

- Kombinationen af stråtækte facader og moderne arkitektur i træ får den skulpturelle bygning til at stå knivskarpt, siger Mikael Koch, formand for priskomitéen og direktør i Træinformation, der står bag Danish Wood Award.

Den unge tegnestue Lenschow & Pihlmann er nomineret for Studielandsbyen i Viby J, der er skabt gennem modernisering og tilbygning til en gammel bindingsværksgård. Ifølge Mikael Koch er det et projekt, hvor arkitekterne har udnyttet de oprindelige trækonstruktioner ”til at få nyt og gammelt til at spille sammen på fornemste vis”.

Endelig er parret bag Einrum Arkitekter, Kristin Brynja Gunnarsdóttir og Steffan Iwersen, nomineret for arbejdet med deres egen toetagers villa i Brønshøj, der fremstår med et synligt råhus i krydslamineret træ (CLT)

- Vi indstiller Einrum Arkitekter, fordi de med deres CLT-hus har indtaget rollen som pionerer for træbyggende arkitekter i Danmark. De har bevist, at massivtræ kan være både smukt, sundt og dejligt at bo i, forklarer Mikael Koch.

Dansk Byggeri lægger lokaler til årets prisuddeling, der finder sted den 27. september klokken 17.00. 

Om Danish Wood Award

Træbranchens arkitekturpris bliver uddelt hvert andet år og er en af Danmarks ældste og mest prestigefyldte arkitekturpriser.

Prisen er på 100.000 kr. og hædrer en tegnestue, der har udvist store kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ. Seneste vinder var ONV Arkitekter i 2016.

Vinderen udvælges af en uvildig komité, som består af formand Mikael Koch (direktør i Træinformation), Anna Maria Indrio (partner i Norrøn), Nicolai Richter-Friis (partner i Lundgaard & Tranberg Arkitekter), Anders Brix (professor på Kunstakademiets Arkitektskole) samt Kristine Jensen (indehaver Kristine Jensens Tegnestue).

Prisen er støttet af Træinformation, Danske Byggecentre og Træsektionen i Dansk Byggeri.

Læs mere på traeinfo.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078