23948sdkhjf

Nu bygger A. Enggaard og PKA i Gellerup

Ambitionerne for Gellerups fremtid er store, og nu er endnu et skridt i den ambitiøse omdannelse fra udsat boligområde til attraktiv bydel taget.

A. Enggaard og PKA har nemlig stukket spaden i jorden til en større investering i Gellerup, som i første omgang omfatter 7.600 kvadratmeter med boliger og erhverv på hjørnet af Karen Blixen Boulevard og Inger Christensens Gade. Cebra er med som arkitekt.

- Første etape, som vi nu indleder, tæller 4.900 etagekvadratmeter fordelt på 63 boliger samt 420 kvadratmeter erhverv. Næste år tager vi så hul på anden etape, hvor vi skal bygge cirka 2.700 kvadratmeter fordelt på cirka 27 rækkehuse, siger afdelingschef Jens Skinnebach fra A. Enggaard.

Et af flere store projekter
Byggevirksomheden fra Aalborg sætter generelt et markant aftryk på udviklingen af den berygtede Aarhus-bydel.

På byggegrunden ved siden af arbejder A. Enggaard allerede som totalentreprenør på kontordomicilet OPS Gellerup Nord, hvor omkring 1.000 kommunalansatte snart flytter ind.

Og når de nye lejligheder og rækkehuse efter planen står færdige ved udgangen af 2019, rykker A. Enggaard og PKA entreprenørmaskinerne lidt længere ned ad vejen, hvor flere boliger skal opføres sammen med et hotel, butikker og erhvervslokaler i området ud mod Åby Ringvej. I alt er 60.000 kvadratmeter er her på tegnebrættet.

- Gellerup er et rigtig interessant område, der gennem mange år har været omgærdet af en stor berøringsangst fra investorerne, men i de senere år er der virkelig sket noget. Vi har stor tiltro til visionen, siger ejendomschef i PKA, Nikolaj Stampe.

Interessen og engagementet fra private aktører som A. Enggaard og PKA vækker glæde hos Brabrand Boligforening, der er dybt involveret i helhedsplanen for Gellerup-området.

- Det er utrolig vigtigt, hvis vi skal i mål med vores ambitiøse helhedsplan, der skal forvandle Gellerup fra et udsatområde til et attraktivt område med spændende boliger i forskellige kvarterer, siger administrerende direktør Keld Laursen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109